BATAVIA AAN LAND

Geef toekomst aan ons maritiem verleden… breng de Batavia aan Land!

Het spiegelretourschip de Batavia, een unieke 17e-eeuwse reconstructie, heeft groot onderhoud nodig. Het schip staat al 25 jaar bloot aan weer en wind. Door de jaren heen is het hoogstnoodzakelijke onderhoud gepleegd, maar nu is het tijd voor grondige restauratie.

Alleen een grootscheepse aanpak zorgt ervoor dat het schip bewaard blijft voor deze en volgende generaties. Om dit te realiseren is het noodzakelijk dat de Batavia aan land komt. Eenmaal aan wal zal het schip toegankelijk blijven, omdat de Batavia het ultieme decor is voor het tastbaar beleven van de maritieme verhalen uit de Gouden Eeuw. Aan land is het mogelijk om niet alleen in, maar ook rondom het schip te lopen en een blik op de imposante kiel te werpen. Ondertussen zijn ambachtslieden aan het werk om het schip in volle glorie te herstellen. Zo kunnen bezoekers het restauratieproces van dichtbij meemaken.

Geef om de toekomst van ons maritiem verleden en help mee de Batavia aan land te brengen. Uw gift is onmisbaar en elke bijdrage is welkom.

Doneer nu!

U kunt helpen door en kom meer te weten over