Cornelis Lelycentrum

Onder de noemer van Cornelis Lely Centrum worden collecties beheerd en wordt historisch onderzoek gedaan. In Batavialand vind je het Maritiem Depot met de maritiem archeologische collectie van het Rijk, het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten van Flevoland en de bibliotheek, archieven en museale voorwerpen van Flevoland en het Zuiderzeeproject.

De onderzoekers van Batavialand zijn gepassioneerd over de geschiedenis van Flevoland en het Zuiderzeeproject en de Nederlandse traditie van inpoldering en landinrichting. Er wordt historisch onderzoek gedaan om het publiek zo goed mogelijk te informeren over ons verleden. De bronnen en resultaten van het onderzoek zijn zichtbaar in Batavialand, op de werf en in het museum. Zelf studeren en onderzoek doen kan in het Studiecentrum dat zich bevindt in het museum.

Kijk hier voor meer informatie over het Cornelis Lelycentrum

Scholen & Kids

In Batavialand kan je vooral lekker veel “doen”! Dat maakt een bezoek voor kinderen erg leuk. Batavialand heeft ook een breed aanbod aan culturele activiteiten voor het onderwijs. Ons streven is om de lesstof op een attractieve manier aan te bieden, een bezoek in het kader van het lesprogramma wordt zo echt “edutainment”.

Scholen & Kids