Cursus boot bouwen in Batavialand

In de zomervakantie, van 28 juli t/m 05 augustus 2018, organiseert De Bootbouwschool uit Den Helder een 9-daagse, traditionele cursus bootbouw in Batavialand. Onder het oog van de bezoekers wordt er een overnaads zeilsloepje met een prachtige spiegel gebouwd van eiken of mahonie gangen op eiken spanten welke met koperen nagels en bronzen schroeven worden geklonken/geschroefd.

Dit wonderschone bootje van 14 voet dankt haar design aan bekende ontwerpers van naam. Menig ontwerper heeft zich aan haar ‘vergrepen’. Zij roeiden vaak binnenkomende schepen tegemoet om hun diensten aan te bieden als loods, postbode en boodschappenjongen. Wie het eerst kwam maalde ook het eerst. De tweede en volgende boten dropen al zeilend af, wachtend op een nieuwe klant.

Met de kennis en vaardigheden die je hier opdoet, maak je de opstap naar een eigen overnaads schip een stuk makkelijker.

Dit is o.a. wat je gaat leren:

het beoordelen van de bouwtekening
opnemen hieruit en uitzagen van onderdelen als steven, spiegel, spanten en knieën
het opzetten van de  ’backbone’
het opnemen van de vormen van de gangen (huidplanken)
het stomen van de gangen
het klinken van de gangen met koperen nagels
het stomen van de spantjes
de afbouwen van de romp met wegers, doften en knieën.
het bespreken van de mogelijkheden van het zeilmaken

Een filmpje voor inspiratie.

Minimaal aantal deelnemers: 5
Maximaal aantal deelnemers: 8
Cursusgeld: €995,- * Bij inschrijving krijg je een cursus uitslaan cadeau twv €275,-
Aanmelden: www.bootbouwschool.nl of mail naar debootbouwschool@gmail.com

Bij voldoende deelname wordt het eindresultaat zonder meerprijs aan het eind van de cursus verloot.

De Bootbouwschool is al 15 jaar het adres voor serieuze cursussen bootbouw. Hoewel er een compacte cursus wordt aangeboden, worden er geen concessies gedaan aan alle handelingen welke nodig zijn om tot een mooi resultaat te komen. Het is niet het in elkaar schroeven van een bouwpakket, geen Ikea cursus. Op deze wijze ben je, weer thuis aangekomen, in staat je eigen boot te bouwen, onafhankelijk van wie dan ook.

Batavialand is de uitgelezen plek om met het boot bouwen in aanraking te komen. De eerste inschrijvingen hebben al plaatsgevonden, dus als je wellicht er aan denkt mee te doen, neem contact of met Bert van Baar via mail: debootbouwschool@gmail.com of kijk eens op www.bootbouwschool.nl.