Vrijwilligers Gastheer/Gastvrouw

Een boeiende en fantastische plek op een unieke locatie

Midden in Nederland, aan de kust van Lelystad, ligt Erfgoedpark Batavialand. Deze kuststrook, van Nationaal Park Nieuw Land tot aan de Markerwadden, is volop in ontwikkeling. Op deze bijzondere plek vertelt Batavialand het unieke Nederlandse verhaal van het leven op de grens van land en water.
Batavialand bestaat uit een buiten locatie; de werf met aan de steiger de reconstructie van VOC-schip de Batavia. En een binnen locatie; het museum met haar tentoonstellingen en presentaties. Batavialand is een leuke, leerzame en vooral interactieve dag uit voor het hele gezin.

Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar vrijwilligers:

GASTVROUW/GASTHEER

Een vrijwilliger aan het woord: “Het is ontzettend leuk om ons diverse publiek, jong en oud welkom te heten bij de start van hun gezellige dagje uit. Het geeft veel voldoening om iedereen te zien vertrekken met een glimlach.”

WAT GA JE DOEN:

Je zorgt voor de ontvangst van de bezoekers, je zorgt dat ze een ticket hebben en verstrekt informatie over onze locaties en wat er te beleven is. We hebben ook een museumwinkel, waar bezoekers met vragen of om af te rekenen bij je terecht kunnen. Je kunt in overleg ingezet worden voor andere voorkomende werkzaamheden zoals ondersteuning van de dag coördinator met openen en afsluiten. Af en toe hebben we extra helpende handen nodig bij speciale evenementen of vakantieprogramma's. Meestal werk je aan de werfkant, maar soms ook in het museum.

WAT VERWACHTEN WIJ?

  • Jij weet als geen ander de gasten zich welkom te laten voelen en legt met enthousiasme uit wat er in Batavialand te zien, te doen en te beleven is.
  • Je hebt een spontane en gastvrije houding;
  • Je kunt zowel zelfstandig als in een team werken;
  • Engels en/of Duits spreken is een pre maar niet noodzakelijk;
  • Je bent ook een of twee weekenddagen per maand beschikbaar en in overleg extra tijdens schoolvakanties.
  • Werktijden zijn van 9:30 tot 17:00 en op zondag van 10:30 tot 17:00uur
  • Kennis van kassasystemen is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk.
  • Je bent zowel inzetbaar voor de werf als het museum en houdt ervan om je breed in te zetten in de organisatie.

WIJ BIEDEN

Een boeiende en fantastische plek op een unieke locatie met heel veel enthousiaste collega’s die hun passie graag willen overbrengen op anderen. Onze vrijwilligers ontvangen daarnaast een lunch, parkeerkaart, een crewpas met korting bij onze partners, een teamuitje, jaarfeest en natuurlijk gratis toegang met familie tot Batavialand en korting op winkelproducten. Ook is er een breed intern programma met informatie, trainingen en begeleiding beschikbaar.

INFORMATIE EN INTERESSE

Heb je inhoudelijke vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Miki Weststrate, vrijwilligerscoördinator, via vrijwilligers@batavialand.nl, dan komen we graag in gesprek met jou.