Vrijwilligers Gidsen

Een boeiend en fantastisch verhaal op een unieke locatie

Midden in Nederland, aan de kust van Lelystad, ligt Batavialand. Deze kuststrook, van Nationaal Park Nieuw Land tot aan de Markerwadden, is volop in ontwikkeling. Op deze plek vertelt Batavialand het unieke verhaal van het leven op de grens van land en water. Dit is een speciale plek waar je de kracht ziet van mensen die vorm geven aan hun leefomgeving. Zoals de mensen in de Prehistorie, de schepen van de Zuiderzee en de inpoldering. Maar ook het bouwproject van Willem Vos en het ambachtelijke en sociale scheepbouwproject van het Waterschip. 
Batavialand bestaat uit een buiten locatie; de werf met aan de steiger de reconstructie van VOC-schip de Batavia. En een binnen locatie; het museum met haar tentoonstellingen en presentaties. Batavialand is een leuke, leerzame en vooral interactieve dag uit voor het hele gezin.

Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar vrijwilligers:

VRIJWILLIGER GIDS

Vrijwilligers aan het woord: “Elke dag vertellen we aan bezoekers over het leven aan boord van de Batavia in 1628, hoe de ambachten bijdragen aan de bouw en onderhoud van de Batavia en andere historische schepen. “We nemen de bezoekers mee op reis door de 7000 jaar oude geschiedenis van Flevoland: van oud land naar water en uiteindelijk hebben we er nieuw land van gemaakt”. “De gidsen brengen de geschiedenis tot leven aan leerlingen, gezinnen en dragen bij aan een leuk en leerzaam dagje uit. “

AFDELING EN ROL

De afdeling Publiek & Presentatie zoekt vrijwilligers die het ontzettend leuk vinden de bezoeker mee te nemen in verhalen op een interactieve manier. Dit doe je zowel voor de werf als het museum en de Batavia. Je weet als geen ander je verhaal aan te passen aan de doelgroep en de omstandigheden. De ene keer willen we prikkelen met een kort verhaal van 10 minuten, de andere keer is er tijd voor een hele uitgebreide rondgang en alle varianten daartussenin.

Onze gidsen vertellen verhalen over onderstaande bezienswaardigheden:

  • De ambachten op de historische scheepswerf;
  • Het waterschip in aanbouw;
  • De reconstructie van het 17e -eeuwse schip de Batavia;
  • De geschiedenis van Flevoland;
  • De verschillenden scheepswrakken en vondsten;

Door jouw enthousiaste verhalen en uitleg bij de verschillende bezienswaardigheden, geef je de bezoekers de ultieme Batavialand beleving mee.

WAT VERWACHTEN WIJ

Met veel enthousiasme en inzet vertellen over de verschillende bezienswaardigheden zodat de bezoekers de beleving van het Batavialand DNA echt gaan voelen;

Je bent minimaal 1 dag per week en/of 1 a 2 dagen in de 4 weken in het weekend beschikbaar; Kennis over de geschiedenis van Flevoland, scheepsbouw en/of de VOC-tijd is een pré, maar niet noodzakelijk.

WIJ BIEDEN wij

Een boeiende en fantastische plek op een unieke locatie met heel veel enthousiaste collega’s die hun passie graag willen overbrengen op anderen. Onze vrijwilligers ontvangen daarnaast een lunch, parkeerkaart, een crewpas met korting bij onze partners, een teamuitje, jaarfeest en natuurlijk gratis toegang met familie tot Batavialand en korting op winkelproducten. Ook is er een breed intern programma met informatie, trainingen en begeleiding beschikbaar.

INFORMATIE EN INTERESSE

Heb je inhoudelijke vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Miki Weststrate, vrijwilligerscoördinator via: vrijwilligers@batavialand.nl dan komen we graag met je in gesprek.