Dagje uit ideeën

Ideeën voor een leuk dagje uit in Batavialand.

Op zoek naar ideeën voor een dagje uit in Flevoland met het gezin, een schoolreisje of kinderfeestje? Wij heten jullie van harte welkom om een interactieve en leerzame dag in Batavialand te beleven. Hét doe-museum waar je onder andere alles leert over de Nederlandse overzeese geschiedenis, scheepsbouw, Flevoland en archeologie.

Koop tickets Plan je dagje uit

Belevenissen in Batavialand

Batavialand bestaat uit twee gedeelten: het museum en de werf. In beide delen is voor jong en oud veel te beleven: van leerzame tentoonstellingen tot interactieve opdrachten en spannende speurtochten. Een leuk idee voor een gezellig en educatief schoolreisje, kinderfeestje of gezinsuitje!

Doe-dingen in het museum

In het museum leert jong en oud over 7.000 jaar Nederlandse geschiedenis op en rond de Nederlandse wateren. Door verschillende opdrachten te doen gaat de geschiedenis leven. Ga op ontdekkingstocht en voer de opdrachten uit. Graaf als archeoloog de meest bijzondere vondsten op, probeer als kapitein van de Kogge met complete lading de haven te bereiken en leg zelf dijken en polders aan in het Watertheater. Genoeg vertier voor een actief dagje weg!

Interactie

Naast opdrachten zijn er in het museum diverse interactieve tentoonstellingen. Kom alles te weten over de drukte op de Zuiderzee en voel de heftige weersomstandigheden waar schepen mee te maken kregen bij de tentoonstelling Vergane schepen. Bij de tentoonstelling OER! ga je 6000 jaar terug in de tijd, wanneer de Swifterbantmensen leefden van jacht, visserij en het verzamelen van voedsel. Een bijzondere geschiedenisles!

Spannende speurtochten

Een bezoek aan Batavialand wordt nog spannender met een uitdagende speurtocht! Stuur de kinderen op ontdekking met een van de uitgezette speurtochten, zoals de Blacklightspeurtocht of Schatkistenspeurtocht. Hebben jullie zelf ideeën voor een leuke speurtocht? We kunnen op verzoek een unieke speurtocht samenstellen.

Workshop bij de ambachten

Voor extra vertier tijdens een schoolreisje of kinderfeestje vul je het bezoek aan Batavialand aan met een workshop bij een van onze ambachten. Jullie leren in een uur touw knopen, ijzer smeden of beeldsnijden. Het resultaat mogen jullie mee naar huis nemen!

Oud-Hollandse spelletjes

Alsof er nog niet genoeg te beleven is in het museum en op de werf, kunnen jullie tijdens het uitje een echte competitie met oud-Hollandse spelletjes houden. Wie loopt het snelst op stelten naar de overkant? En wie kan de meeste rondjes hoepelen zonder dat de hoepel valt? Ga de uitdaging met je klasgenootjes of vrienden aan!

Leerzame rondleiding

Rust na alle activiteiten uit en laat je tijdens een rondleiding door onze gidsen meeslepen in de avonturen op een echt VOC-schip, zoals de Batavia. Heb jij voor jouw kinderfeestje of schoolreisje speciale wensen voor de rondleiding? Laat het ons weten en we stellen een unieke rondleiding samen.

Kom langs in Batavialand

Genoeg ideeën opgedaan voor een dagje uit in Batavialand, bijvoorbeeld voor een schoolreisje of kinderfeestje? Plan dan nu het dagje weg via reserveringen@batavialand.nl of neem contact op voor meer informatie.

Koop tickets Plan je dagje uit