Digitale Museumles

Bezoek de Batavia vanuit je eigen klaslokaal

Wist je al dat heel veel spreekwoorden uit de scheepvaart komen? Tijdens de digitale tour over spreekwoorden uit de scheepsvaart bezoek je de Batavia – vanuit je eigen klaslokaal! Gedurende 30 minuten neemt één van onze deskundige museumdocenten de kinderen mee over de dekken van het schip, en vertelt hij over de gezegdes die je zelf dagelijks gebruikt! Na de rondleiding gaan de kinderen aan de slag met andere spreekwoorden, en mogen zij de juiste betekenissen aan de gezegdes koppelen. Een excursie vanuit het klaslokaal!

  • Doelgroep: Groep 7/8
  • Leergebied: geschiedenis en taal
  • Duur: Totale les duurt 50 minuten. De rondleiding duurt 30 minuten
  • Waar? Vanuit de schoolklas
  • Kosten: € 75,- per rondleiding
  • Hoe: Vanuit Batavialand wordt een docenteninstructie en een opdrachtenformulier voor de leerlingen verstrekt, evenals een Zoom-link. Via één van de tablets gaat de museumdocenten op stap, en nemen zij de leerlingen mee op tocht door de Batavia.