Kerstvakantie bij Batavialand

Gezelligheid, samen plezier beleven en onvergetelijke herinneringen

Kerstvakantie bij Batavialand: Vol Gezelligheid en Verhalen!

 

Dit jaar draait de kerstvakantie bij Batavialand om gezelligheid, samen plezier beleven en onvergetelijke herinneringen maken. Kom genieten van een betoverende sfeer, waar feestelijke versieringen, oudhollandse spelletjes en warme versnaperingen zorgen voor een warm welkom.

Lichtjes Speurtocht

Ervaar de magie van de Lichtjesspeurtocht! De gratis speurtocht leidt je door heel Batavialand. Ontdek de antwoorden, verzamel letters en puzzel ze tot een woord. Wie weet wacht er een leuke prijs op je! Onderweg kom je leuke spelletjes tegen en op het einde kun je in restaurant de Taveerne opwarmen met bijvoorbeeld een heerlijke beker warme chocolademelk.

 Spellen voor Jong en Oud

Tijdens de kerstvakantie bieden we extra spelplezier. Sjoel een potje in het museum, maak je eigen button, daag iemand uit met trosgooien op de werf, loop op houten stelten en laat schepen zinken bij het spel zeeslag

Ambachtelijke Activiteiten

Dompel jezelf onder in ambachtelijke activiteiten! Smeed je eigen spijker onder begeleiding van een echte smid (vanaf 8 jaar/130 cm), weef een armbandje op de zeilzolder (vanaf 8 jaar), hak een kopje in de beeldsnijderij (vanaf 8 jaar), en aanschouw het kanonschieten. Leer knopen (vanaf 6 jaar) en ontdek wat de bemanning at aan boord van de Batavia in 1628 tijdens een eetdemonstratie (voor alle leeftijden). Let op; elke dag zijn er weer andere activiteiten, bekijk onze website voor het schema.

Verhalen in de Schatkamer

As dat nog niet genoeg is ontdek je tijdens de kerstvakantie dagelijks om 13:00 en 14:30 uur de verhalen in de schatkamer bij de nieuwe tijdelijke tentoonstelling 'Mooi Goed!'. Bewonder prachtige objecten uit scheepswrakken, bekijk uitvergrote foto's van deze vondsten en raak replica's van deze bijzondere voorwerpen aan. Laat je meeslepen door de verhalen van onze enthousiaste gidsen, die de geschiedenis tot leven brengen.

Bijkomen in de Taveerne

Kom deze kerstvakantie naar Batavialand en beleef samen met ons de warmte van tradities, het plezier van spelletjes en de betovering van verhalen! Alle speciale activiteiten zijn gewoon inbegrepen bij het standaardticket voor Batavialand. Batavialand is de hele kerstvakantie open met uitzondering van 1e en 2e Kerstdag en Oud- en Nieuwjaar. Op 24 december sluiten wij om 15:00. Meer informatie over openingstijden vind u op de openingstijden pagina.

Genomineerd voor het leukste uitje en Kidsproof!

Wist je dat Batavialand is genomineerd voor Leukste uitje van Flevoland 2024! Daarnaast is Batavialand door de Museumvereniging uitgeroepen tot één van de slechts 77 Kidsproof musea in Nederland. Rede des te meer om langs te komen bij Batavialand.