Piratendag

De Piratendag is op 29 augustus 2020.  Zet je hem vast in je agenda?

Help je mee de Batavia te bevrijden?


Je ziet het meteen als je de werf van Batavialand oploopt. Het wemelt van de piraten! De één zingt een dronkenmanslied, de ander staat een broodje te bakken en voor je het weet hebben de ‘Pirates of the Caribbean’ de Batavia veroverd.


De hele dag bruist de werf van de activiteiten. Van knopen en zeekaart lezen tot demonstraties zwaardvechten en kanonschieten. Verzamel piratenmunten bij het Piraten handelsspel. Of laat je schminken voordat je het schip de Batavia gaat bevrijden van de slechte piraten.


De werkplaatsen op de werf zijn open. Je kan niet alleen zien hoe de beeldsnijderij of zeilmakerij werkt, maar ook zelf ijzer smeden of touw slaan. Aan boord van het schip de Batavia ervaar je hoe het leven eraan toe ging in de 17e eeuw. Op deze dag is de chirurgijn en de kok ook aan boord.


Kom zaterdag 31 augustus naar Batavialand en dompel je onder in de avontuurlijke wereld van oude schepen, ambachten en piraterij. Van 10:00 tot 17:00 uur ben je van harte welkom. En neem je (groot)ouders, familie en vrienden mee!