Bataviadag

De Bataviadag is op 28 juni 2020. Zet je hem vast in je agenda?

Waan je voor één dag in de 17e eeuw. 
Zodra je de werf op loopt, kijk je je ogen uit. Het lijkt wel alsof je in een tijdmachine bent gestapt. Je ziet een mandenvlechter aan het werk, je ruikt de vers gerookte vis, een nettenboeter legt de laatste hand aan de visnetten en je hoort de muzikanten hun beste beentje voorzetten om zo het eten voor die dag bij elkaar te bedelen.

Tijdens de Bataviadag verandert de werf in een levendige havenplaats. Je ervaart hoe het leven aan boord van de Batavia eraan toe ging. Luister hoe de kok in de kleine kombuis maaltijden maakte voor de hele bemanning. Of vaar mee met de sloep om de Batavia vanaf de waterkant te bewonderen terwijl je de kanonnen hoort bulderen. Jong en oud kan meedoen met tal van activiteiten zoals touwslaan, nagels smeden of zwaardvechten. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen onder begeleiding klimmen in de want van de Batavia.

Kom de 17e eeuw zien, proeven, ruiken en meebeleven tijdens de Bataviadag. Van 10:00 tot 17:00 uur ben je van harte welkom!