Vrijwilligers

Vrijwilliger Gids

Batavialand vertelt het verhaal over de Nederlanders; in hun strijd tegen water, met hun verre reizen en ontdekkingen, de inpolderingen en dijken, hun handelsgeest en technisch vernuft. Batavialand bestaat uit een buiten locatie; de werf met aan de steiger de reconstructie van VOC-schip de Batavia. En een binnen locatie; het museum met haar tentoonstellingen en presentaties. Batavialand is een leuke, leerzame en vooral interactieve dag uit voor het hele gezin.

Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een:

Vrijwilliger Gids

Vrijwilligers aan het woord:

“Elke dag vertellen we aan honderden bezoekers over het leven aan boord van de Batavia in 1628, hoe de ambachten bijdragen aan de bouw en onderhoud van de Batavia en andere historische schepen. Een unieke belevenis in Batavialand.” “We nemen de bezoekers mee op reis door die Nederlandse geschiedenis die al 7000 jaar geleden is begonnen in Flevoland: van land naar water en uiteindelijk hebben we er weer land van gemaakt in de 20e eeuw” “ De geschiedenis- en aardrijkskundeles van leerlingen tot leven brengen, gezinnen een leuke en leerzame dagje uit bezorgen, bedrijfsuitjes begeleiden.”

Afdeling en rol

De afdeling Publiek zoekt vrijwilligers die het ontzettend leuk vinden de bezoeker mee te nemen in verhalen over de VOC-tijd, oude ambachten, de zeereis van de Batavia, de Zuiderzeewerken en/of de geschiedenis van Flevoland. Afhankelijk van jouw interessegebied, leid je de groep bezoekers rond langs de volgende bezienswaardigheden:

  • De ambachten op de historische scheepswerf;
  • Het in aanbouw zijnde waterschip;
  • Reconstructie van het VOC-schip de Batavia;
  • De tentoonstelling over vergane schepen in de Zuiderzee;
  • De tentoonstelling over de Zuiderzeewerken

Door jouw enthousiaste verhalen en uitleg bij de verschillende bezienswaardigheden, geef je de bezoekers de ultieme Batavialand beleving mee. Je vindt het leuk om leuke weetjes, verhalen en jouw kennis te delen met de bezoekers.

Wat verwachten we van jou?

  • Met veel enthousiasme en inzet geven van rondleidingen aan groepen bezoekers (losse bezoekers en reserveringen), zodat de bezoekers de beleving van het Nederlandse DNA echt gaan voelen;
  • Je bent minimaal 1 dag(deel) per week en/of 1 dag in de 4 weken in het weekend beschikbaar;
  • Flexibele inzet: wanneer je even geen rondleiding doet, je ook andere voorkomende werkzaamheden doet. Denk hierbij aan het bedienen van de film, bezoekers welkom heten en werven van “Vrienden van Batavialand”;
  • Kennis over de geschiedenis van Flevoland, scheepsbouw en/of de VOC zijn zeer welkom, maar we vinden de belangstelling in deze onderwerpen minstens zo belangrijk.

Wij bieden

Een boeiende en fantastische plek op een unieke locatie met heel veel enthousiaste collega’s die hun passie graag willen overbrengen op anderen. Onze vrijwilligers ontvangen een lunch, parkeerkaart, gratis toegang met familie tot Batavialand en korting op winkelproducten.

Informatie en interesse

Heb je inhoudelijke vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact onze vrijwilligers coördinator. Je curriculum vitae met motivatie stuur je naar: sollicitaties@batavialand.nl of per post naar de afdeling Vrijwilligerszaken, Postbus 119, 8200 AC Lelystad.