Vrijwilligers

Vrijwilliger Bouw Waterschip

Batavialand vertelt het verhaal over de Nederlanders; in hun strijd tegen water, met hun verre reizen en ontdekkingen,de inpolderingen en dijken, hun handelsgeest en technisch vernuft. Batavialand bestaat uit een buiten locatie; de werf met aan de steiger de reconstructie van VOC-schip de Batavia. En een binnen locatie; het museum met haar tentoonstellingen en presentaties. Batavialand is een leuke, leerzame en vooral interactieve dag uit voor het hele gezin.

Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een:

Vrijwilliger Bouw waterschip

Vrijwilliger aan het woord:

“Wij zijn op zoek naar doeners met hart voor ambacht en cultuur. Om samen te werken aan de reconstructie van een 16de -eeuws waterschip op ambachtelijke wijze.”

Afdeling en rol

De afdeling Kennis en Collecties zoekt vrijwilligers die goed met hun handen kunnen werken en het ontzettend leuk om in onze unieke werkomgeving aan de slag te gaan. De werkzaamheden vinden veelal buiten plaats. Er is een enorme diversiteit aan werk: schilderwerk, hout aftekenen, hout pasmaken, allerhande houtbewerkingen en mallen maken. Dit alles voor zowel kleine als grote bouwklussen. We gebruiken elektrisch gereedschap, stationaire machines (vlak-/vandiktebank) en handgereedschap zoals beitels etc.

Wat verwachten we van jou?

Kennis en ervaring met werkzaamheden op het gebied van houtbewerking en/of schilderwerk. Heb je hier geen ervaring mee, maar ben je handig ook dan kun je reageren; Je bent minimaal 1 dag(deel) per week aanwezig; Je bent bereid in de nabije toekomst ook af en toe in het weekend te werken.

Wij bieden

Een boeiende en fantastische plek op een unieke locatie met heel veel enthousiaste collega’s die hun passie graag willen overbrengen op anderen. Onze vrijwilligers ontvangen een lunch, parkeerkaart, gratis toegang met familie tot Batavialand en korting op winkelproducten.

Informatie en interesse

Heb je inhoudelijke vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met onze vrijwilligers coördinator. Je curriculum vitae met motivatie stuur je naar: sollicitaties@batavialand.nl of per post naar de afdeling Vrijwilligerszaken, Postbus 119, 8200 AC Lelystad.