Schepenweekend Ventjager

Leer alles over het meer dan 300 jaar oude vistransportschip

SCHEPENWEEKEND VENTJAGER

Altijd al meer willen weten over het unieke scheepswrak van een ventjager, dat bij Batavialand in het museum te zien is? Dan zijn de schepenweekenden het perfecte moment om langs te komen! Om precies te zijn, op 25-26 september en 27-28 november 2021. In deze weekenden staat dit meer dan 300 jaar oude vistransportschip uit Flevolandse bodem in de schijnwerpers.  In 1986 werd het 14 meter lange wrak bij Swifterbant opgegraven en geheel geborgen, evenals de vele vondsten die erin werden aangetroffen. Doordat het schuin in de bodem terecht kwam is de stuurboordkant grotendeels vergaan, wat een uitzonderlijke blik geeft op hoe het schip van binnen in elkaar zit.

Wat is er te doen?

Ontdek hoe het was om vroeger aan boord van zo’n vistransportschip op de Zuiderzee te verblijven. Stap de active floor op voor een speciaal memory spel en doe mee met het vishandel spel, de vissen liggen verstopt in heel Batavialand!

Meer weten over de achtergrond van het schip?
Bekijk het wrak samen met de conservator en luister naar een lezing over het schip. Deze zullen elk uur gehouden worden tussen 11 en 16uur. Of bekijk onze filmpjes uit het depot, voor nog meer bijzondere archeologische vondsten uit het wrak die normaal niet in het museum te zien zijn.
Daarnaast is er op zondag om 15:00 een speciale lezing over de Ventjager door Frank Dallmeijer.