Schepenweekend Batavia

Leer alles over de Batavia tijdens het schepenweekend

Drie maal is scheepsrecht luidt het gezegde als er twee keer iets misgaat. Op schepen, waar het gezegde vandaan komt, was drie juist een belangrijk getal. Zo ook in Batavialand, want in de maand september heeft het museum maar liefst drie schepenweekenden in petto, die uiteraard allemaal hun eigen succesverhaal hebben.

11-12 september SCHEPENWEEKEND BATAVIA

Er wordt gestart met het beste paard van stal, namelijk de Batavia. Tijdens dit weekend staat het maritieme leven in de 17de eeuw centraal. De kinderen een scheepsmaatjes diploma halen. Onderdelen bestaan uit: knopen, touwslaan en ra lopen. Moeilijk? Ten tijde van de V.O.C. zaten ze vaak zo verlegen om mensen op het schip dat een diploma net zoals toen bijna gegarandeerd is!

Tijdens het weekend zal er ook aan het schip gewerkt worden en is het dé kans om de bouwers alles te laten vertellen over hun werkzaamheden.

In de maand september heeft het museum ook nog drie andere schepenweekenden in petto, die uiteraard allemaal hun eigen succesverhaal kennen.

Op de steiger wordt er meer informatie geboden over de Batavia en het project om haar op land te krijgen.

OF KOM NAAR ÉÉN VAN DE ANDERE SCHEPENWEEKENDEN

De Batavia is het eerste schepenweekend in de reeks. Ook kun je het schepenweekend Waterschip of het schepenweekend Ventjager bezoeken. Extra bijzonder is dat de weekenden zowel over een scheepswrak, een schip in aanbouw en een voltooid schip gaan!