Lelystadse beeldend kunstenaar Martine Bakker viert 75ste verjaardag met overzichtstentoonstelling in Batavialand

De expositie is tot zondag 13 februari 2022 te bezoeken.

Beeldend kunstenaar Martine Bakker staat vanaf 14 oktober 2021 in de schijnwerpers bij Batavialand met een overzichtstentoonstelling van haar werk. De tentoonstelling is 14 oktober geopend door mevrouw Mieke Baltus, burgemeester van Lelystad. Vanaf heden is de tentoonstelling door bezoekers van Batavialand te bezichtigen tot en met 13 februari 2022.

De tentoonstelling is een initiatief van de stichting ‘Ingelijst en Uitgelicht’ die ten doel heeft om in Flevoland een vaste plek te creëren waar kunstenaars hun werken kunnen tentoonstellen. De samenwerking met Batavialand is bijzonder te noemen omdat dit museum gewoonlijk vooral exposities toont over de geschiedenis van Flevoland.

Met de tentoonstelling geeft Batavialand ruimte aan het perspectief van een belangrijke kunstenaar. Martine Bakker heeft in de loop der jaren een groot aantal Flevolandse persoonlijkheden en onderwerpen op het doek vastgelegd. De expositie toont de volle breedte van de creativiteit van de kunstenaar: een rijke verzameling vervaardigd met behulp van verschillende technieken, met als rode draad de zelfportretten, tekeningen en schilderijen van anderen en van dieren.

Bij de tentoonstelling is een bijbehorend boek over de kunstenaar en haar werk gemaakt.  Het boek is te koop in de museumwinkel van Batavialand.

De tentoonstelling en het boek zijn financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Lelystad en het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland. Medewerking is verleend door Batavialand en kunsthistorica Ans van Berkum.