Flevoweekend

Op zaterdag 9 en zondag 10 oktober wordt de historie van Flevoland extra in de schijnwerpers gezet in Batavialand Museum. Bezoek de tijdelijke mini-expositie 'Van Plan Lely tot Provincie Flevoland' met bijzondere historische documenten en voorwerpen die normaliter niet te zien zijn omdat ze in onze depots worden bewaard. 

De conservator van het Museaal Depot verschaft een aantal malen nadere toelichting bij deze exclusieve presentatie. Ook de Flevowand, het grote geborduurde doek van de Flevolandse geschiedenis is aangevuld met talrijke unieke objecten uit de depots van Batavialand.

Vergeet tijdens het bezoek niet om een kijkje te nemen in de polderschuur, waar een gerestaureerde Caterpillar, een rupstrekker uit de ontginningsperiode van Flevoland, te zien is. Een naslagwerk voor thuis aanschaffen? Keuze genoeg, tijdens het weekend zal er een speciale “Flevolandse geschiedenis” thema boekenkraam staan.

Ook voor de (klein)kinderen is er genoeg te beleven. Zo is er een speurtocht, kunnen ze op trippen lopen en spelenderwijs leren over de werking van polders in het Watertheater. Geniet tenslotte met zijn allen van een ontmoeting met het living statue ir. Cornelis Lely, de vader van het Zuiderzeeproject waaraan we in Flevoland onze droge voeten te danken hebben.

Lees meer