Herfstvakantie

Weet jij al wat je gaat doen tijdens de herfstvakantie? Batavialand zit vol met allerlei activiteiten, van touwslaan tot lezingen. Bekijk hier het aanbod.

Nationale Archeologiedagen

De herfstvakantie begint met een heleboel activiteiten tijdens de Nationale Archeologiedagen op 11, 12 en 13 oktober. Tijdens deze dagen staat archeologie in Flevoland centraal. De ArcheoHotspot is het hele weekend open. Er zijn rondleidingen in het depot en door het museum, diverse lezingen en leuke activiteiten voor kinderen. Zo kunnen zij met een metaaldetector aan de slag of een sieraad maken.

DE VLOEK VAN DE BATAVIA

Op zaterdag 19 oktober heerst er een vloek op de Batavia. Tussen 18.00 en 23.00 uur is de Batavia namelijk in bezit van schrikwekkende piraten. Je krijgt  een rondleiding door de Batavia op een spannende en spookachtige manier. Je sluipt over de dekken om te ontdekken welke piraten de Batavia hebben overgenomen. Durf jij het aan?

Bierbrouwerij

Wist je dat het brouwen van een bier een echte ambacht is? Bier werd ook in de 17de eeuw gebrouwen en daarom krijgt Batavialand in samenwerking met bierbrouwerij Praght een echte bierbrouwerij. Vanaf 24 oktober heb je de mogelijkheid om te kijken hoe het brouwproces in zijn werk gaat. Een leermeester vertelt je meer over de ingrediënten van bier en hoe de smaak van bier bepaalt wordt. Ruik de geuren van bier in onze nieuwe bierbrouwerij!

Scheepskat

Vanaf nu kunnen de kleintjes onder ons zich laten rondleiden door middel van een kat. Onze scheepskatten vertellen je graag hun verhalen en geheimen van de werf en de Batavia. Papa en mama mogen natuurlijk ook meeluisteren!

Handelskade

Heb je in Batavia Stad gewinkeld? Dan kun je van 24 t/m 27 oktober in Batavialand nog even door winkelen. Stap binnen in de 17de eeuw op de Handelskade van Batavialand. Diverse kleine winkeltjes, zoals een kaaswinkeltje en een kleermakerij zijn geopend om hun manier van werken en koopwaar te tonen. Verschillende marktkramen staan bij elkaar op een plein om hun ambachtelijke producten aan de man te brengen. Ruik je de geur van verse vis al?

Activiteiten

Natuurlijk is er elke dag wat te doen in Batavialand. Zo zijn er naast het touwslaanVOC-tegel versieren en rondleidingen ook activiteiten als wevenkopje hakken of knopen. En als dat nog niet genoeg is kun je gaan spijker smeden of zeekaart lezen op de werf. In het museum is er ook van alles te beleven, zoals borduren bij de Flevowand, de speurtocht wind in de zeilen of je kunt een kijkje nemen bij de ArcheoHotspot. Op zondag 27 oktober geeft onderwaterarcheoloog en maritiem historicus Arent Vos een lezing over Stranding en wrakvorming van de Batavia in 1926. Dit en bovenstaand zijn allemaal te doen tijdens de herfstvakantie in Batavialand.