Herfstvakantie

zee vol gevaren

Scheurbuik, heftige stormen en piraten. Varen is bepaald geen pretje in de 17e eeuw. Een hoop gevaren maken de zeven wereldzeeën onveilig. Enorm veel mensen sterven onderweg...

Ontmoet tijdens de herfstvakantie de bemanning van de Batavia. Ontdek wat een chirurgijn doet, en welke gruwelen hij meemaakt aan boord. Mogen vrouwen aan boord of brengt dat ongeluk? En welke verhalen vertellen de matrozen aan elkaar, over spookschepen, zeemeerminnen en piraten?

Naast deze griezelige verhalen is er nog veel meer te doen. Sla bijvoorbeeld een springtouw bij de tuigerij! Ga aan de slag bij het ringwerpen of steltlopen en laat je coronaproof rondleiden door Sjesjat de scheepskat. Het Watertheater is natuurlijk ook geopend, speel gevaarlijke spellen op de Active Floor of neem een kijkje bij het kanonschieten.

Kom jij veilig van de Batavia af?

Lees voor je bezoek hier meer over de genomen maatregelen rondom COVID-19 zodat iedereen het museum op een prettige en veilige manier kan bezoeken.

Terug van weggeweest: sjesjat de Scheepskat

Vanaf nu kunnen de kleintjes onder ons zich coronaproof laten rondleiden door middel van een kat. Onze scheepskatten vertellen je graag hun verhalen en geheimen van de werf en de Batavia. Papa en mama mogen natuurlijk ook meeluisteren!

PLAN JE BEZOEK MET BEHULP VAN ONDERSTAAND OVERZICHT


Kanonschieten
  • Zaterdag 10 oktober 14.00
  • Zaterdag 17 oktober 14.00
  • Zaterdag 24 oktober 14.00