Kerst


In juni 2018 kwam het unieke borduurwerk vanuit Biddinghuizen naar Lelystad. Iedereen was onder de indruk van de Flevowand. Tijdens de opening door burgemeester Ina Adema van Lelystad werden verhalen en anekdotes van het ontstaan van de Flevowand gedeeld met het aanwezige publiek.

Exclusief in de kerstvakantie; een unieke rondleiding en workshop


In de kerstvakantie worden de verhalen van de Flevowand nogmaals verteld. Tijdens een rondleiding lichten de borduurster(s) van het wand het ontstaan van het wand toe en vertellen over de geschiedenis die erop is afgebeeld. Luister en kijk naar het imposante kunstwerk met een lengte van 60 meter. Deze unieke ervaring word alleen in de kerstvakantie aangeboden.

Voor kinderen is er in de kerstvakantie een workshop borduren. Kinderen maken onder begeleiding van een van de borduursters van de Flevowand, zelf een eigen borduurwerk, dat ze uiteraard mee naar huis mogen nemen. Reserveer vooraf de rondleiding of de workshop zodat er een plek voor je wordt vrijgehouden.

Reserveren

 

Ga naar https://tickets.batavialand.nl/rondleiding en/of https://tickets.batavialand.nl/workshop om te reserveren.

Let op: er dient nog wel een regulier entree ticket te worden gekocht,  wil je kunnen deelnemen aan de workshop en/of rondleiding.

De Flevowand


De Flevowand is een geborduurd historisch verhaal. Veertigduizend uren zoeken, ontwerpen en borduren zitten in de Flevowand. Veertien jaar is er onafgebroken gewerkt door gemiddeld 25 borduursters uit Biddinghuizen. Over zestig meter ontrolt zich voor de ogen van de kijker de geschiedenis van de Zuiderzee vanaf de IJstijd tot de 21ste eeuw. Door er middenin te gaan staan ervaar je met eigen ogen de grootheid van het wand.