De IJsselkogge

Vanaf Pasen 2018 te zien en te beleven de nieuwe interactieve familietentoonstelling:

De IJsselkogge, het vrachtschip uit de middeleeuwen

De interactieve familietentoonstelling vertelt het verhaal van de IJsselkogge nu en de IJsselkogge toen. Ontdek de 600 jaar oude IJsselkogge in Batavialand.

In 2016 is de IJsselkogge onder veel belangstelling uit de IJssel gelicht en ter conservering overgebracht naar Batavialand. Voor het proces van conserveren is het noodzakelijk dat het conserveringsstation gesloten blijft voor publiek. Door middel van deze interactieve familietentoonstelling, met onder andere een 360 graden foto, kan de IJsselkogge toch van heel dichtbij bekeken worden. Leer op een leuke en interactieve manier, door aan de slag te gaan bij een riviertafel, hoe water en zand samenwerken of elkaar tegenwerken. Probeer hier de rivier bevaarbaar te houden voor de IJsselkogge. Het tweede interactieve element van de tentoonstelling is het virtueel varen met een kogge. Bestuur als schipper het schip met een stok. Ga je te langzaam dan moet je zorgen dat de wind in de zeilen komt. Ga je te snel dan moet je je zeil ruimte geven. De lading moet, zo compleet mogelijk, de haven van Kampen zien te bereiken. Met alle weersinvloeden zal dit voor menigeen een uitdaging zijn.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door provincie Flevoland.

Scholen & Kids

In Batavialand kan je vooral lekker veel “doen”! Dat maakt een bezoek voor kinderen erg leuk. Batavialand heeft ook een breed aanbod aan culturele activiteiten voor het onderwijs. Ons streven is om de lesstof op een attractieve manier aan te bieden, een bezoek in het kader van het lesprogramma wordt zo echt “edutainment”.

Scholen & Kids