Nationale Archeologiedagen Agenda

Flevoland neemt in de archeologie een bijzondere plaats in. Als aangewonnen land uit zee is dit gebied vooral bekend als scheepskerkhof. Maar de bodem bevat ook talloze schatten uit een veel verder verleden, zoals uit de prehistorische Swifterbantcultuur.

Tijdens de Archeologiedagen op 19 en 20 juni besteden we volop aandacht aan de Flevolandse bodemschatten en het belang van archeologie. Er zijn diverse lezingen over archeologisch onderzoek naar (maritieme) schatten uit deze en vorige eeuwen. Archeologen geven een kijkje achter de schermen door de archeologische depots en het restauratieatelier, er zijn demonstraties vuursteen bewerken en houten lepels snijden. De LWAOW geeft uitleg over onderwaterarcheologie, de AWN geeft informatie over vrijwilligerswerk in de archeologie en voor de jeugd zijn er leuke en leerzame activiteiten zoals het plakken van potten, speuren met een metaaldetector en interactieve spellen spelen op de Active Floor.

In het bijzonder vertelt Yftinus van Popta zondag 20 juni over zijn onderzoek naar Verdronken Dorpen en opent daarmee de tentoonstelling Verdronken Land.