Piratendag in Batavialand

1 September, 2017 11:11

Op zaterdag 2 september vindt de Piratendag plaats in Batavialand. Zowel in het museum als op de werf staat alles in het teken van piraten. Kinderen en (groot)ouders kunnen de hele dag allerlei leuke verschillende activiteiten doen. Zo zijn er op de werf verschillende ambachten om kennis mee te maken en moet de Batavia veroverd worden uit handen van ‘slechte piraten’ inclusief kanongebulder!

In het museum vertelt een piraat trots over zijn wapens en is het mogelijk om te graven naar een echte schat! Door het doen van verschillende opdrachten zoals het handelsspel, bommetje gooien en schatvissen behalen de piraten in de leer hun diploma en zijn ze officieel piraat.

Met het piratenboek in de hand, de piratenverhalen en demonstraties in het kampement en door het behalen van het piratendiploma komt de bezoeker helemaal in de piratenwereld. Klaar voor avontuur!

Voor meer informatie en het volledige dagprogramma verwijzen wij graag naar www.bataviawerf.nl en www.nieuwlanderfgoed.nl

Sinds 1 juli 2017 is het museale deel van Nieuw Land, de Bataviawerf en het Maritiem Depot van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed definitief gezamenlijk verder gegaan als Batavialand.

Batavialand officieel per 1 juli van start >

Scholen & Kids

In Batavialand kan je vooral lekker veel “doen”! Dat maakt een bezoek voor kinderen erg leuk. Batavialand heeft ook een breed aanbod aan culturele activiteiten voor het onderwijs. Ons streven is om de lesstof op een attractieve manier aan te bieden, een bezoek in het kader van het lesprogramma wordt zo echt “edutainment”.

Scholen & Kids