Vrijwilligers

Vrijwilliger Educatie

Batavialand vertelt het verhaal over de Nederlanders; in hun strijd tegen water, met hun verre reizen en ontdekkingen, de inpolderingen en dijken, hun handelsgeest en technisch vernuft. Batavialand bestaat uit een buiten locatie; de werf met aan de steiger de reconstructie van VOC-schip de Batavia. En een binnen locatie; het museum met haar tentoonstellingen en presentaties. Batavialand is een leuke, leerzame en vooral interactieve dag uit voor het hele gezin.

Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een:

Vrijwilliger educatie

Vrijwilliger aan het woord: “Elke keer komt er een klas naar het museum, je weet de leeftijd wel maar toch kan elke groep anders zijn. Zo leuk om een groep leerlingen te begeleiden, sommige verlegen andere uitdagend. Ik voel mij voldaan als zij allen met een grote glimlach het museum verlaten en ik er van overtuigd ben dat zij een hoop geleerd hebben.”

Beschrijving werkzaamheden

De afdeling Publiek zoekt educatie vrijwilligers die schoolgroepen uit het primair en/of voortgezet onderwijs (leeftijd 8-18 jaar) ontvangen en begeleiden bij Batavialand. Batavialand heeft diverse educatieve schoolprogramma’s. Per groep ben je ongeveer 1,5 á 2 uur bezig. Naast de groepsbegeleiding zal je enige tijd moeten vrij maken om je voor te bereiden op (nieuwe) educatieve programma’s. Er is een duidelijke omschrijving en uitleg van de werkzaamheden. Je kunt je (wanneer het jou uitkomt) inschrijven op de reserveringen die er zijn voor educatieve programma’s. We verwachten dat je minimaal 7 keer per jaar beschikbaar bent. Meer mag altijd.

Wat verwachten we van jou?

  • Je bent gewend om met kinderen om te gaan en weet hen actief te betrekken bij diverse werkmethodes
  • Je kunt goed communiceren op het niveau van de kinderen en jongeren
  • Bij voorkeur heb je ervaring (gehad) als leerkracht in het Primair of Voortgezet Onderwijs
  • Deze functie is flexibel in te vullen, wanneer je werkt kan in overleg
  • Je kunt zowel zelfstandig als samen met een tweede begeleider werken
  • Je bent bereid jezelf te ontwikkelen zowel intern, als op een cursus of workshop

Wij bieden

Een boeiende en fantastische plek op een unieke locatie met heel veel enthousiaste collega’s die hun passie graag willen overbrengen op anderen. Onze vrijwilligers ontvangen een lunch, parkeerkaart, gratis toegang met familie tot Batavialand en korting op winkelproducten.

Informatie en interesse

Heb je inhoudelijke vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator. Je curriculum vitae met motivatie stuur je naar: vrijwilligers@batavialand.nl of per post naar de afdeling Vrijwilligerszaken, Postbus 119, 8200 AC Lelystad.