Vrijwilligers

Vrijwilliger Knopen

Batavialand vertelt het verhaal over de Nederlanders; in hun strijd tegen water, met hun verre reizen en ontdekkingen, de inpolderingen en dijken, hun handelsgeest en technisch vernuft. Batavialand bestaat uit een buiten locatie; de werf met aan de steiger de reconstructie van VOC-schip de Batavia. En een binnen locatie; het museum met haar tentoonstellingen en presentaties. Batavialand is een leuke, leerzame en vooral interactieve dag uit voor het hele gezin.

Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een:

Vrijwilliger Knopen

Vrijwilliger aan het woord:

“Vind jij het leuk om knopen te leren en deze kennis over te brengen op bezoekers? Dan zijn wij op zoek naar jou.”

Afdeling en rol

De afdeling Publiek zoekt vrijwilligers die die het leuk vinden om actief met bezoekers bezig te zijn. Je vertelt bezoekers (jong en oud) over verschillende knopen en maakt samen met hen een allemandseindje. Dit doe je tijdens evenementen, vaste knoopzondagen of tijdens workshops. Door een toenemende vraag naar workshops willen we het knoopteam uitbreiden.

Wat verwachten we van jou?

  • Je bent enthousiast en gastvrij;
  • Je vindt het leuk om met je handen te werken. Ervaring is meegenomen, maar niet noodzakelijk. Je wordt opgeleid door ervaren knopers;
  • Je bent enthousiast en je wilt anderen, de bezoeker en daardoor ook jezelf een leuke tijd bezorgen bij Batavialand;
  • Voor deze functie ben je op oproepbasis beschikbaar. Dit biedt dus veel flexibiliteit voor jezelf.

Je kunt jezelf inschrijven voor de beschikbare data. Goed om te weten is dat een workshop gemiddeld 1,5 uur duurt.

Wij bieden

Een boeiende en fantastische plek op een unieke locatie met heel veel enthousiaste collega’s die hun passie graag willen overbrengen op anderen. Onze vrijwilligers ontvangen een lunch, parkeerkaart, gratis toegang met familie tot Batavialand en korting op winkelproducten.

Informatie en interesse

Heb je inhoudelijke vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met onze vrijwilligers coördinator. Je curriculum vitae met motivatie stuur je naar: vrijwilligers@batavialand.nl of per post naar de afdeling Vrijwilligerszaken, Postbus 119, 8200 AC Lelystad.