Vrijwilligers

Vrijwilliger Smeden

Batavialand vertelt het verhaal over de Nederlanders; in hun strijd tegen water, met hun verre reizen en ontdekkingen, de inpolderingen en dijken, hun handelsgeest en technisch vernuft. Batavialand bestaat uit een buiten locatie; de werf met aan de steiger de reconstructie van VOC-schip de Batavia. En een binnen locatie; het museum met haar tentoonstellingen en presentaties. Batavialand is een leuke, leerzame en vooral interactieve dag uit voor het hele gezin.

Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een:

Vrijwilliger Smeden

Vrijwilliger aan het woord:

“Ik vind het geweldig om van een stuk ijzer een mooi product te maken, nagels te smeden voor het te bouwen waterschip en met de bezoekers een spijker te smeden.”

Afdeling en rol

De afdeling Ambachten zoekt vrijwilligers die houden van het ambacht smeden. Op een vuur smeed je het ijzer tot een prachtig product. Hiermee werk je mee aan de bouw van het waterschip en maak je producten die we verkopen in onze winkel. De bezoeker laat je beleven wat het ambacht smeden inhoud en geef je antwoorden op de gestelde vragen. Door jouw enthousiasme en uitleg geef je de bezoekers de ultieme beleving van Batavialand mee.

Wat verwachten we van jou?

  • Bezoekers zo veel mogelijk interactief betrekken bij het smeden (samen spijker of hartje smeden);
  • Werken aan werkstukken ter demonstratie aan de bezoekers;
  • Veiligheid waarborgen;
  • Het verstrekken van informatie op enthousiaste wijze aan bezoekers.

Wij bieden

Een boeiende en fantastische plek op een unieke locatie met heel veel enthousiaste collega’s die hun passie graag willen overbrengen op anderen. Onze vrijwilligers ontvangen een lunch, parkeerkaart, gratis toegang met familie tot Batavialand en korting op winkelproducten.

Informatie en interesse

Heb je inhoudelijke vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator. Je curriculum vitae met motivatie stuur je naar: sollicitaties@batavialand.nl of per post naar de afdeling Vrijwilligerszaken, Postbus 119, 8200 AC Lelystad.