Vrijwillgers

Vrijwilliger Zeilen Maken

Batavialand vertelt het verhaal over de Nederlanders; in hun strijd tegen water, met hun verre reizen en ontdekkingen, de inpolderingen en dijken, hun handelsgeest en technisch vernuft. Batavialand bestaat uit een buiten locatie; de werf met aan de steiger de reconstructie van VOC-schip de Batavia. En een binnen locatie; het museum met haar tentoonstellingen en presentaties. Batavialand is een leuke, leerzame en vooral interactieve dag uit voor het hele gezin.

Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een:

Vrijwilliger Zeilen maken

Vrijwilliger aan het woord:

“In 2016 hebben we met een enthousiaste groep vrijwilligers twee zeilen gemaakt voor een replica van de Kamper Kogge, waarmee men naar de Oostzee is gevaren”.

Afdeling en rol

De afdeling Ambachten zoekt vrijwilligers die kunnen zeil naaien of die het vak graag willen leren. We naaien zeilen voor schepen die van Batavialand zijn, maar ook voor externe opdrachtgevers. Tijdens de openingstijden van Batavialand ben je aanwezig om dit ambacht uit te oefenen op onze zeilzolder. Je vertelt bezoekers over de technieken en geschiedenis van het zeil naaien. Je bent een enthousiaste vrijwilliger die vakkundig te werk gaat en die de bezoeker een unieke beleving kan geven.

Wat verwachten we van jou?

  • Je bent enthousiast en je wilt anderen, de bezoeker en daardoor ook jezelf een leuke tijd bezorgen bij Batavialand;
  • Je bent doordeweeks en/of in het weekend beschikbaar;
  • Je gaat nauwkeurig te werk;
  • Kennis over zeilen, zeil naaien zijn zeer welkom, maar we vinden de belangstelling in deze onderwerpen minstens zo belangrijk.

Wij bieden

Een boeiende en fantastische plek op een unieke locatie met heel veel enthousiaste collega’s die hun passie graag willen overbrengen op anderen. Onze vrijwilligers ontvangen een lunch, parkeerkaart, gratis toegang met familie tot Batavialand en korting op winkelproducten.

Informatie en interesse

Heb je inhoudelijke vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met onze vrijwilligers coördinator. Je curriculum vitae met motivatie stuur je naar:

sollicitaties@batavialand.nl of per post naar de afdeling Vrijwilligerszaken, Postbus 119, 8200 AC Lelystad.