Rondleidingen

Laat je op verschillende manieren meenemen door de wereld van land en water.

Samen op pad

Onze enthousiaste vrijwilligers vertellen het verhaal van het VOC-schip de Batavia. Je krijgt een rondleiding over de reconstructie van het VOC-schip de Batavia, hier ervaar je het harde leven aan boord van een VOC-schip.

Struinend over de dekken ben je helemaal terug in de 17de eeuw. Bij de handelsgeest van de Gouden Eeuw horen natuurlijk ook ambachten, zoals smeden en touw maken. Onze vrijwilligers vertellen verhalen over deze ambachten en over het momenteel gebouwde ‘waterschip’, een karakteristiek vissersschip welke tussen 1500 en 1700 op de Zuiderzee voer.

Er kunnen max. 20 personen mee per rondleiding. De rondleidingen zijn op maandag t/m vrijdag om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur en op zaterdag en zondag zijn om 13.00 uur en 15.00 uur. De rondleiding zijn op basis van beschikbaarheid.

Izi travel app

Ga je liever zelf op pad? Dat kan met de izi Travel app. Deze app neemt je mee over de werf en op de Batavia en vertelt je al zijn verhalen. De izi travel app is te lezen en te luisteren in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Scheepskat

Voor de kinderen hebben we een hele bijzondere rondleider: de Scheepskat. De kat vertelt je zijn/haar verhalen over de werf en de Batavia. Met de plattegrond kun je zelf beslissen waar je begint.

Wechat mini program

Voor onze Chinese bezoekers is er een mini program ontwikkeld. De mini program laat de tien mooiste plekken van Batavialand zien.