Samenwerkingen

Batavialand is een geregistreerd museum en is lid van de Canonmusea, de Nederlandse Waterlijn, de Vereniging voor Science Centra en het netwerk EXARCH (experimentele archeologie).

Lelystad en Flevoland hebben veel te bieden! Daarom werkt Batavialand samen met o.a. het Aviodrome, de Orchideeënhoeve en de vakantieparken langs de randmeren. In samenwerking met commerciële partijen als de Bataviahaven (cruises) en Batavia Stad (touroperators) zijn arrangementen ontwikkeld voor (buitenlandse) toeristen die Flevoland / Lelystad bezoeken.

Batavialand werkt inhoudelijk ook samen met andere musea en culturele instellingen in binnen- en buitenland. In het rijtje van partners staan o.a. het Rijksmuseum, het Scheepvaartmuseum, Het Zuiderzeemuseum, het West Fries Museum, het Maritiem museum, het VASA museum in Stockholm, the Royal Dockyards in Portsmouth en het Schifffahrt Museum in Bremerhaven. Daarnaast wordt er volop samengewerkt met universiteiten en hogescholen.

Scholen & Kids

In Batavialand kan je vooral lekker veel “doen”! Dat maakt een bezoek voor kinderen erg leuk. Batavialand heeft ook een breed aanbod aan culturele activiteiten voor het onderwijs. Ons streven is om de lesstof op een attractieve manier aan te bieden, een bezoek in het kader van het lesprogramma wordt zo echt “edutainment”.

Scholen & Kids