De Culturele Haven

Flevoland is jong, maar rijk aan mooie verhalen. De Culturele Haven helpt leerkrachten bij het vertellen van deze verhalen. Ons doel? Dat kinderen spelenderwijs op zoek gaan naar hun bakens en ankers, die ze helpen te worden wie ze zijn.

Cultuurlessen over Flevoland

De Culturele Haven is een doorlopende cultuurleerlijn van Flevolandse bodem. We bieden een digitale lesomgeving met cultuurlessen. Ook vinden er workshops en excursies plaats over erfgoed, theater, beeldende kunst en muziek. De digibord-lespakketten bevatten onder andere:

  • Werkvormen en opdrachten rondom erfgoed, beeldende kunst, theater en muziek.
  • Inspirerende tools zoals quizzen, (animatie)filmpjes, minidocumentaires en foto’s.
  • Achtergrondinformatie over de unieke geschiedenis van Flevoland

Verdiepend lespakket

De digibord-lespakketten kunnen worden gekoppeld aan een verdiepend lespakket met cultuurlessen voor de leerkracht, workshops van professionele kunstenaars, theatervoorstellingen en excursies. We bundelen de verdiepende lespakketten in een feestelijke projectweek.

Aan de slag!

Nieuwe deelnemers starten altijd met de inspirerende kick-off, met uitleg over de leerlijn, rondleidingen in Nieuw Land en met workshops op bijzondere plekken in de polder. Alle deelnemende scholen worden begeleid door een eigen de Culturele Haven coach, die de school kan ondersteunen bij het uitvoeren van de leerlijn en de lespakketten.

Maatwerk

De Culturele Haven kan op maat worden aangepast aan de wensen van de school. Ook bieden we advies op maat en ondersteuning voor leerkrachten van scholen die al deelnemen. Zo maken we samen de leerlijn tot een succes.

De kosten

  • Gebruik van de digitale lesomgeving en de verdiepende pakketten met gastlessen en excursies kosten 6 euro per leerling voor groep 1 tot en met 8, plus een bijdrage van 250 euro voor de digitale lesomgeving. Dit bedrag is inclusief begeleiding en toegang tot het trainingsprogramma.
  • Gebruik van alleen de digitale lesomgeving kost 3 euro per leerling, inclusief begeleiding en toegang tot het trainingsprogramma. Scholen in Zeewolde en de Noordoostpolder kunnen gebruik maken van een scholingsbudget. Informeer naar de mogelijkheden!

De Culturele Haven is een doorlopende cultuurleerlijn van Flevolandse bodem en een unieke samenwerking tussen BonteHond, KAF, Batavialand, Kubus en FleCk en onze lokale partners Meerpaal in Dronten, Cultuurbedrijf Noordoostpolder, de cultuurmakelaars op Urk en Zeewolde en Kubus in Lelystad.

Kennismakingsactie: 100 jaar Zuiderzeewet

We vieren in 2018 100 jaar Zuiderzeewet. Dankzij deze wet is Flevoland ontstaan en hebben we niet alleen in onze provincie, maar ook daarbuiten ‘droge voeten’. Reden voor een feestje dus! De Culturele Haven pakt uit met een uniek educatieprogramma rond 100 jaar Zuiderzeewet.

Leerlingen kunnen leren over de plannen van Cornelis Lely, het droogmaken van de polder en hoe het was om als nieuwe bewoner op dit kersverse stukje land te wonen. Ook denken ze na over de toekomst: als ik een eigen land zou mogen creëren, hoe ziet dat er dan uit? Dit speciale educatieprogramma is gratis en is eventueel uit te breiden met een –betaald- verdiepend pakket.

Zo is het mogelijk om op excursie te gaan in Batavialand. Maar er komt ook een unieke theatervoorstelling en educatieprogramma van Jeugdtheatergezelschap BonteHond: ‘Onder Water’. In deze voorstelling brengt de keizer van China een bezoek aan de polder omdat Flevoland de beste provincie is van heel Nederland.

Meer informatie? www.deculturelehaven.nl

 

 

 

 

 

Scholen & Kids

In Batavialand kan je vooral lekker veel “doen”! Dat maakt een bezoek voor kinderen erg leuk. Batavialand heeft ook een breed aanbod aan culturele activiteiten voor het onderwijs. Ons streven is om de lesstof op een attractieve manier aan te bieden, een bezoek in het kader van het lesprogramma wordt zo echt “edutainment”.

Scholen & Kids