Wind in de Zeilen

Nieuwe ‘ontdekkingsreis’ in Batavialand tijdens herfstvakantie!

Tijdens de herfstvakantie van 14 t/m 29 oktober wordt er in Batavialand de geheel nieuwe ontdekkingsreis ‘Wind in de Zeilen’ geïntroduceerd. Een interactieve activiteit waarbij gezinnen met kinderen de wereld van de zeilende handel kunnen ontdekken! Naast deze nieuwe ontdekkingsreis worden er nog veel meer extra activiteiten aangeboden tijdens de herfstvakantie.

Ontdekkingsreis ‘Wind in de zeilen’
Gewapend met een paspoort, kompas en routekaart kunnen kinderen met hun (groot)ouders de wereld van de zeilende handel ontdekken. Door tijdens de reis vooral veel zelf te doen en te proberen, leren kinderen op een leuke interactieve manier meer over de verschillende aspecten van de handel op zee door de eeuwen heen. Zo kan men ervaren hoe het voelt om een zeil te hijsen, een schip te laden of hoe een spant in elkaar wordt gezet. Karel de Rat begeleidt de kinderen tijdens hun reis en laat ze de enorme handelsgeest van onder andere de Hanze en de VOC ontdekken.

Openingstijden 
Prijzen /Tickets

                                                                       

Opstapdagen
De vaartochten worden in de herfstvakantie in week 42 en 43 aangeboden, van woensdag 18 oktober t/m zondag 29 oktober. Op 21 en 26 oktober zijn er geen opstapdagen. Per dag zijn er 2 afvaarten, te weten om 11.00 uur en 14:00 uur. Tickets kunnen vooraf gereserveerd worden via www.zeilschipbounty.nl of op de dag zelf gekocht worden bij de entree van de Batavialand.

Nog veel meer extra’s
Tijdens de herfstvakantie is er nog veel meer te doen in Batavialand.  Op 22 oktober is er volop bedrijvigheid op de Batavia door re-enactment groep ‘Leven aan Boord’. Daarnaast kunnen kinderen de Blacklight-speurtocht doen, zelf een spijker maken in de smederij of een kopje uithakken in de beeldsnijderij.

 Bovenstaande is slechts een greep van het totale aanbod. Kijk in de agenda voor een activiteitenoverzicht per dag.

Scholen & Kids

In Batavialand kan je vooral lekker veel “doen”! Dat maakt een bezoek voor kinderen erg leuk. Batavialand heeft ook een breed aanbod aan culturele activiteiten voor het onderwijs. Ons streven is om de lesstof op een attractieve manier aan te bieden, een bezoek in het kader van het lesprogramma wordt zo echt “edutainment”.

Scholen & Kids