Schoolreisje in Flevoland

Ontdek & ga op avontuur!

Ieder jaar kijken de leerlingen er weer naar uit: hét schoolreisje. In het interactieve museum Batavialand in Lelystad draait het om plezier, avontuur en ontdekking. Ga samen rondneuzen op de reconstructie van het VOC-schip de Batavia, bouw dijken in het Watertheater, duik in de geschiedenis van Flevoland en ga zelf aan de slag met touwslaan, spijkerslaan, steltlopen, hoepelen en ringwerpen. Met de uitdagende opdrachten, speelse activiteiten en interessante weetjes zal geen kind zich vervelen. Stel samen met ons de perfecte schoolreis samen voor een unieke dag.

0320 22 59 20 reserveringen@batavialand.nl

Met de hele klas op schoolreisje in Flevoland

Een dag met de hele klas op stap, hoe leuk is dat? Bij Batavialand genieten de leerlingen van dubbel plezier. Want Batavialand bestaat uit twee gedeeltes: het museum en de werf. Met een ticket voor Batavialand mogen jullie beide delen bezoeken. De twee delen bevinden zich op loopafstand van elkaar. Ga op ontdekkingstocht, leer spannende weetjes en steek de handen uit de mouwen!

We hebben een superleuke en leerzame dag gehad bij Batavialand. Het uitje was helemaal afgestemd op onze wensen. De leerlingen hebben het er nog steeds over! Bedankt voor alles.
Juf Dorien uit Lelystad

Het museum

Leer alles over de geschiedenis van het leven met de Zuiderzee. Van de ijstijd tot nu. Neem voor even het werk over van de ingenieur en bouw je eigen dijken in het Watertheater. Stroop je mouwen op en vaar mee met een Koggeschip. Spannend!

De werf

Weet jij hoe ze 400 jaar geleden een houten schip bouwden? Ontdek oude ambachten en ga zelf aan de slag. Touwslaan, spijkerslaan, steltlopen, hoepelen, ringwerpen: niks is te gek. Vergeet ook niet het schip de Batavia te bezoeken voor een kijkje in de 17e eeuw.

Kosten schoolreisje basisschool bij Batavialand in Flevoland

Bij Batavialand vinden we het belangrijk dat de schoolreis exact voldoet aan je wensen. We stellen dan ook graag op basis van jouw invulling een uniek schoolreisje op. In de basis hebben we twee pakketten. Je organiseert al een schoolreisje vanaf € 6,50 per leerling. Hierbij krijgen jullie toegang tot de twee gedeeltes van Batavialand. Liever ook nog een lunch erbij? Kies dan voor het tweede pakket waarbij je naast toegang tot Batavialand ook nog geniet van een lekkere lunch. De kosten hiervoor bedragen € 9,95 per leerling. Bij beide pakketten krijgt er een begeleider vanuit school gratis toegang. Dit geldt per 10 leerlingen. Ook het parkeren van de bus en de toegang & koffie voor de buschauffeur zijn inbegrepen.

Combineer je eigen schoolreis

Wil je naast een bezoek aan Batavialand het schoolreisje uitbreiden? Dat kan. Stel je eigen programma samen met aanvullende activiteiten, zoals een rondleiding, een workshop of een educatief programma.

Interessante rondleidingen

In het museum en op de werf geven we leerzame rondleidingen. We nemen de leerlingen mee door de wereld van land en zee. Kies voor de rondleiding over het VOC-schip de Batavia waarbij we jullie alles leren over het harde leven aan boord van een schip. Op aanvraag geven we in het museum rondleidingen over de inpoldering, de Swifterbantcultuur en het Zuiderzeeproject.

Duur: 1,5 uur
Kosten: € 2,50 per leerling

Uitdagende workshops

Je kunt het schoolreisje aanvullen met een workshop bij een van onze ambachten. Een leuke extra activiteit & de mogelijkheid om de leerlingen kennis te laten maken met het échte ambacht en hun eigen vaardigheden. Bij Batavialand zijn diverse workshops mogelijk. Denk hierbij aan een workshop knopen leggen, beeldsnijden of smeden. Na de workshop krijgt iedere leerling een (eigen gemaakte) souvenir mee naar huis.

Duur: 1,5 uur
Kosten: € 5,00 per leerling

Educatief programma

Kom meer te weten over de pioniers van Flevoland in één van onze educatieve programma’s of ga vanaf januari 2020 als watermanager aan de slag in onze nieuwe tentoonstelling ‘Water de Baas’. Bij de educatieve programma’s is er altijd een begeleider van Batavialand aanwezig.

Duur: 2 uur
Kosten: € 4,50 per leerling

schoolreisje Programma op maat

Heb je op school een bepaald thema waar je in zou willen duiken? Batavialand biedt de educatieve programma’s ook zonder schoolreis aan. Een bezoek aan alleen de werf of het museum is dan ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie over de programma´s.

“Het was een te gekke dag! Het bouwen van de dijken vonden de leerlingen toch wel het echte hoogtepunt.”
Meester Henry uit Lelystad

Openingstijden Batavialand

Het hele jaar door beleef je de leukste excursies bij Batavialand in Flevoland. Op maandag tot en met zaterdag openen we onze deuren van 10.00 tot 17.00 uur. Zondag zijn we geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Openingstijden
Maandag Gesloten*
Dinsdag 10.00 – 17.00 uur
Woensdag 10.00 – 17.00 uur
Donderdag 10.00 – 17.00 uur
Vrijdag 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag 10.00 – 17.00 uur
Zondag 11.00 – 17.00 uur

* Met uitzondering van de vakanties. In 2020 zijn dit week 28 t/m 35, week 42 en 43 en week 52 en 53.

Op 25 december en 1 januari is Batavialand gesloten. Op 5 december, 24 december en 31 december sluit Batavialand om 15:00 uur, de kassa is dan tot 13.30 uur geopend.

Routebeschrijving naar Batavialand

Je vindt Batavialand nabij de Bataviahaven in Lelystad, Flevoland. Ons museum ligt aan het water en is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Op loopafstand is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Met het openbaar vervoer

Vanaf NS-station Lelystad pakken jullie stadsbus 3. Deze bus heeft een rechtstreekse verbinding met Batavialand. De rit vanaf het station naar het museum bedraagt tien minuten.

Met de auto/bus

  • Neem op de A6 de afslag richting Lelystad-Noord (afslag 11)
  • Blijf de Houtribweg/N302 volgen naar Batavia Stad
  • Ga rechtdoor op:
  • Drie rotondes, wanneer u vanuit de richting Almere komt
  • Twee rotondes, wanneer u vanuit de richting Emmeloord komt
  • Sorteer na 2,5 kilometer links voor op de splitsing
  • Neem de rotonde driekwart naar Lelystad/Batavia Haven
  • Neem op de volgende rotonde de eerste afslag naar Batavia Haven
  • Ga rechtdoor op de rotonde in de richting van de VOC-weg. Je rijdt nu de ingang van de VOC-parkeergarage tegemoet.

De parkeerkosten in de VOC-garage bedragen € 1,20 per uur, met een maximum van € 10,- per dag. Je kunt er ook voor kiezen om de auto te parkeren op P1 van het naastgelegen Bataviastad. Hier betaal je € 3,- voor een hele dag. De invalideparkeerplaatsen bevinden zich recht tegenover de ingang van de werf, op de Oostvaardersdijk. Bussen parkeren gratis.

Zien we jullie snel?

Is de datum van het schoolreisje al geprikt? Plan dan alvast jullie bezoek naar Batavialand. Neem voor meer informatie of adviezen over een te gek schoolreisje in Flevoland gerust contact met ons op. We denken graag met je mee. We zijn te bereiken via 0320 22 59 20 of stuur een e-mail naar reserveringen@batavialand.nl.