Veel gestelde vragen

Kan ik met mijn Museumkaart gratis naar binnen?

Ja, Batavialand biedt het gehele jaar door gratis toegang voor Museumkaarthouders.

Waar kan ik een entreekaart kopen?

Je kunt bij zowel het museum als bij de gelijk daarnaast gelegen werf een entreekaart kopen.

Wat zijn de openingstijden van Batavialand?

Kijk hier voor de openingstijden.

Waarom is er geen 65+ korting?

Batavialand vindt het belangrijk om jongeren kennis te laten maken met cultuur. Daarom zijn er aantrekkelijke kortingen voor kinderen, studenten en families met kinderen. Als gevolg hiervan betalen zowel volwassenen als 65-plussers het reguliere tarief.

Mijn navigatiesysteem herkent het adres niet, wat moet ik doen?

Dat komt door de straatnummering in Lelystad; deze bestaat uit twee keer twee cijfers. Voer daarom het alternatieve adres Lelybaan, Lelystad in. Je komt dan vanzelf bij de VOC-garage waar je kunt parkeren.

Waar kan ik parkeren?

In de VOC-garage aan de Lelybaan. Parkeren kost hier € 1,20 per uur met een maximum van € 10,- per dag. Je kunt ook parkeren op de parkeerplaats van Bataviastad tegen een vast tarief van € 3,- per dag.

Hoe kom ik vanaf het NS-station naar Batavialand?

Ieder half uur vertrekt lijn 3 vanaf Station Lelystad naar het Batavia Kwartier. De rit duurt elf minuten. Kijk hier voor de actuele dienstregeling.

Kan ik met mijn eigen boot naar Batavialand varen?

Ja, Batavialand is uitstekend bereikbaar per boot. Je kunt je boot afmeren in de Batavia Haven; deze ligt op vijf minuten loopafstand van Batavialand.

Scholen & Kids

In Batavialand kan je vooral lekker veel “doen”! Dat maakt een bezoek voor kinderen erg leuk. Batavialand heeft ook een breed aanbod aan culturele activiteiten voor het onderwijs. Ons streven is om de lesstof op een attractieve manier aan te bieden, een bezoek in het kader van het lesprogramma wordt zo echt “edutainment”.

Scholen & Kids