Flevoweekend

Tijdens het Flevoweekend leer je alles over Flevoland!

Wist je dat Flevoland veel ouder is dan je denkt? De Flevowand, een borduurwerk van 60 meter lang, laat je de hele geschiedenis van Flevoland zien. Sinds kort zijn er bijzondere objecten te zien bij de Flevowand. Zo ligt er een bot van een mammoet en zelfs een geweer dat gebruikt werd tijdens de Slag op de Zuiderzee van bijna 500 jaar geleden! Bekijk de vondsten uit Flevoland van nu tot 7.000 jaar geleden.

Weet jij waarom Lelystad zo heet? Lelystad is vernoemd naar Cornelis Lely! Dat is de vader van het Zuiderzeeproject. Hij had een plan bedacht om van de Zuiderzee land te maken en zo is Flevoland bedacht. In de mini-expositie ontdek je door middel van kaarten, tekeningen en andere documenten hoe hij dit plan heeft bedacht en hoe Flevoland is ontstaan.

De persoon die je niet mag missen tijdens het Flevoweekend is Cornelis Lely. Je kunt gewoon een praatje met hem maken. Hij kan je alles vertellen de plannen die hij heeft gemaakt voor Flevoland.

Heb je zelf een mooie vondst uit Flevoland? Neem het dan mee naar ons 'Flevolandse Schatten' spreekuur!  Onze specialisten geven uitleg over jouw object. Kijk bijvoorbeeld bij je opa of oma in de kast of ze iets bijzonders hebben liggen waar je meer over wilt weten. Wat is het? Hoe oud is het?

Naast bovenstaande activiteiten is er nog genoeg te doen voor de kleintjes. Ga op pad met de speurtocht, speel spellen op de active floor en leer over de werking van de polders in het Watertheater.