In oktober 1959 werd een scheepswrak ontdekt op kavel L84 in Oostelijk Flevoland. Het wrak werd in dezelfde maand leeg gegraven om de vondsten te kunnen bergen. Het schip was ten tijde van de berging zo’n 100 à 125 jaar oud. Na de werkzaamheden is het wrak uit de grond verwijderd. Bij later onderzoek naar dit schip is gebleken dat deze berging minimaal gedocumenteerd is. Rondom dit schip heerst meer dan 60 jaar na berging dan ook nog steeds een vleug van mysterie..

Tentoonstelling
Batavialand presenteert in het open depot een nieuwe presentatie waarin je zelf op zoektocht gaat naar antwoorden over het schip, en wie zich ooit aan boord van het schip hebben bevonden. Laat je aan de hand van voorwerpen uit het wrak meeslepen naar de geschiedenis en vragen rondom dit scheepswrak. Met topstukken zoals zilveren oorijzers en een koperen tabaksdoos met opschriften.

Door vondsten in combinatie met archeologische en historische documentatie te laten zien, wordt duidelijk met welke puzzelstukken de onderzoekers moeten werken en hoe ze die gebruiken om verder te komen in het beantwoorden van hun vragen.

Deze expositie is te zien van 8 juli tot eind 2022 in het open depot van Batavialand.