Wind in de Zeilen

Gewapend met een paspoort, kompas en routekaart kunnen kinderen met hun (groot)ouders de wereld van de zeilende handel ontdekken. Door tijdens de reis vooral veel zelf te doen en te proberen, leren kinderen op een leuke interactieve manier meer over de verschillende aspecten van de handel op zee door de eeuwen heen. Zo kan men ervaren hoe het voelt om een zeil te hijsen, een schip te laden of hoe een spant in elkaar wordt gezet. Karel de Rat begeleidt de kinderen tijdens hun reis en laat ze de enorme handelsgeest van onder andere de Hanze en de VOC ontdekken.

Rondleidingen

Enthousiaste vrijwilligers vertellen prachtige verhalen over het zeemansleven, de VOC, de gevaren onderweg en wat er gegeten werd aan boord. Je waant je echt in de 17e eeuw! Dagelijks wordt deze rondleiding op de werf gegeven.
Daarnaast vertellen onze vrijwilligers met passie over het Zuiderzeeproject, de inpoldering en de Swifterbantcultuur.  Interesse in deze specifieke rondleiding? Neem dan telefonisch contact met ons op, deze rondleiding wordt namelijk niet standaard aangeboden.

Het watertheater

In het watertheater draait alles om watermanagement en droge voeten. Het is een echte polder waar onze jonge bezoekers aan de slag gaan om sluizen te bedienen of dijken te bouwen. Spelenderwijs leer je hoe een polder functioneert.

Ondergronds

In het ondergronds kun je als echte archeoloog een echte opgraving doen. Ga voorzichtig aan de slag met een schepje en kwast om kostbare opgravingen te vinden. Onderzoek hoe oud voorwerpen zijn door het tellen van boomringen en andere apparatuur.