Zomervakantie activiteiten

Van zaterdag 9 juli tot en met zondag 5 september 2022 is het zomervakantie in Nederland en dat betekent volop activiteiten in Batavialand!

Naast natuurlijk een bezoek aan het museum, het schip de Batavia en de werf met de ambachtelijke werkplaatsen, zijn er veel  extra familie activiteiten. Let op, niet alle activiteiten zijn alle dagen, kijk dus goed wanneer wat te doen is.

In de weekenden hebben we een wisselende programmering, er is altijd 1 activiteit     Elke zaterdag of zondag is er wel iets anders te doen!

De aanvullende activiteiten zijn gratis te bezoeken, maar bestel op tijd je tickets want op=op:

Oud-Hollandse spelen
Stelten, ringwerpen, hoepelen of gatenkaas! Op de werf kun je aan de slag met verschillende spelletjes. (alle dagen)

Speurtocht 
Tijdens de zomervakantie hebben we twee leuke nieuwe speurtochten! Zoek de wolvissen die ontsnapt zijn uit het Waterschip! Of ontdek het mysterie van het Oorijzerwrak met de speurtocht voor gevorderden! (alle dagen)

VOC Tegel
Versier je eigen VOC tegel in de zomervakantie bij Batavialand! Gebruik ambachtelijke materialen, en versier de tegel zoals jij dat wil. De tegel mag je natuurlijk meenemen! (alle dagen)

Scheepje bouwen
Maak in de zomervakantie je eigen modelboot bij Batavialand! Je maakt zelf de mast, giek en de zeilen. Natuurlijk mag je jouw bootje ook versieren! (9-7, 10-7, 16-7, 24-7, 31-7, 1-8, 6-8, 7-8, 12-8, 14-8, 28-8, 30-8, 2-9 alle data 13:00 tot 16:00 uur)

Waterkanon schieten
Leer schieten met een echt waterkanon! Kun jij de doelwitten raken?
(Activiteit op maandagen en vrijdagen van 13:00 tot 16:00 uur m.u.v. 1 en 12 augustus dan scheepje bouwen)

Kopje hakken
Leer net zo werken als onze beeldsnijders. Vandaag kun je een kopje hakken in de beeldsnijderij. Met hamer en beitel maak jij een hoofd zo goed mogelijk na. (Op woensdagen van 13:00 tot 16:00 uur zolang de voorraad strekt)

Knopen
Weet jij waar een allemansend voor werd gebruikt? Dit leer je vandaag bij onze knoopmeester Servaes! En je knoopt je eigen sleutelhanger, die je natuurlijk mee mag nemen! Bekijk hier voor meer informatie en data

Archeohotspot
Vandaag is de Archeohotspot geopend! Stel al je vragen over opgravingen en vondsten aan onze archeologen! Bekijk hier voor meer informatie en data

Zandtafel
Ga jij aan de slag als een echte archeoloog? Vandaag kun je jouw eigen opgraving doen in het museum. Heb je iets gevonden en gedetermineerd? Dan krijg je een leuke prijs! (alle dagen)

Lego tafel
Bouw jij de IJsselkogge van Lego? Onze Lego tafel staat er klaar voor!
(alle dagen)

Demonstratie kanonschieten
Deze zomervakantie kun je knallen bij Batavialand! Letterlijk, want elke zaterdag om 14:00 organiseren wij een demonstratie kanonschieten (met uitzondering van 3 september). Hou jij je handen voor je oren?
Bekijk hier voor meer informatie en data

Scheepskat Sesjat
Mrauw! Tijdens deze zomervakantie komen onze scheepskatten weer goed tot rust! Zonnebaden, zwemmen in het zwembad. Ná de zomervakantie zijn de scheepskatten goed uitgerust, en nemen ze je graag weer mee met een rondleiding!