18 Februari is De Batavia weer bemand!

Beleef de 17e Eeuw: De Bemanning van de Batavia Keert voor één Dag Terug

Op zondag 18 februari 2024 komt ons schip de Batavia weer tot leven tijdens een speciale levende geschiedenis dag. Op deze dag zullen leden van vereniging ‘’Equipage De Delft’’ het schip na 400 jaar weer in 17e-eeuwse sferen brengen. Stap aan boord en ontmoet de bemanning van het spiegel-retourschip Batavia.

Leden van Equipage De Delft zullen gekleed in historische kleding laten zien hoe in de 17e eeuw aan boord werd geleefd. De groep van ongeveer 10 leden bestaat onder andere uit een scheepstimmerman, burgers, matrozen en ander scheepsvolk zoals zeesoldaten.

Aan boord krijg je inzicht in het leven aan boord van een 17e -eeuws schip. Als bezoeker ontdek je hoe het dagelijkse leven eruitzag voor een Oost-Indiëvaarder. Hoe vermaakte zeevaarders zich en welke fascinerende verhalen hebben ze te vertellen? En wat stond er eigenlijk op het menu aan boord en wat dronken ze tijdens de reis?

De leden van de vereniging zullen op zondag 18 februari van 11.00 tot 17.00 uur aan boord te vinden zijn. Het bezoeken van het schip op deze dag is natuurlijk inbegrepen bij de prijs van het standaardticket van Batavialand. Naast de levende geschiedenis zijn tijdens de voorjaarsvakantie nog veel andere speciale activiteiten te beleven. Kijk hiervoor op de voorjaarsvakantie pagina.

Over Equipage De Delft

 'Equipage De Delft' beeldt op een authentieke manier de bemanning van zeventiende-eeuwse schepen uit. De vereniging brengt geschiedenis tot leven en is gespecialiseerd in maritieme levende geschiedenis. Equipage De Delft heeft onder andere bijgedragen aan de film "Michiel de Ruyter" (2015) en de historische dramaserie "Het Verhaal van Nederland" (2022).