Verwijdering ra Batavia

In verband met het noodzakelijke onderhoud van de Batavia zal op 28 september de Batavia gesloten zijn voor publiek. Helaas moet de grote ra, de fokke ra en de lantaarn verwijderd worden. Het aangezicht van het schip zal hierdoor verder versoberen, wanneer deze terug geplaatst kunnen worden zal uit nadere inspectie moeten blijken.

De werkzaamheden aan het schip gaan ondertussen onverminderd door, het hout voor de bezaans roede en bagijnera liggen klaar. We hopen dat deze in het voorjaar gereed zijn en geplaatst kunnen worden.

Het onderhoud van de Batavia is erg kostbaar en de Batavia aan land campagne wordt per seizoen urgenter. Geef om de toekomst van ons maritiem verleden en help mee de Batavia aan land te brengen. Uw gift is onmisbaar en elke bijdrage is welkom.
Lees er alles over op: www.batavialand.nl/batavia-aan-land