Batavialand

Entdecken Sie das Land des Wassers

De Flevowand

Leer over 7.000 jaar geschiedenis

Zakelijke evenementen
Op de Batavia

Laat je meeslepen naar de 17de eeuw

Een dagje uit

Maak je eigen souvenir

TicketinformatieMeer info

De IJsselkogge tentoonstelling

Vaar de Kogge naar veilige haven

Ontdek Batavialand

De wereld van land en water

Vernieuwde tentoonstelling: het mysterie van het Oorijzerwrak

Op 16 juni opent bij Batavialand de vernieuwde tentoonstelling het mysterie van het Oorijzerwrak. Conservator Joran Smale, neemt de bezoeker mee bij het ontrafelen van de verhalen en de feiten rond een scheepsopgraving uit 1959. Een wrak met een rijke vondst van 19de-eeuwse voorwerpen, waaronder wel vier zilveren oorijzers.

Een zomer vol verhalen in Batavialand

Deze zomer is er extra veel te ontdekken is in Batavialand!

Veldschool Scheepsarcheologie

In het vaste aanbod van Batavialand is veel over waterschepen te ontdekken. Zo is de expositie "Waterschip in reconstructie" te bezoeken en bouwen we aan een reconstructie van een Waterschip. Werkelijk uniek was dat tijdens de open dag van de Veldschool Scheepsarcheologie Flevoland op 22 juli in Zeewolde de opgraving van een echt waterschip bezocht kon worden!

Kommen Sie diesen Sommer zu unseren Themenwochenende?

Im Sommerprogramm gibt es bei uns vier verschiedene Themenwochenende: das Schiffs-Wochenende, das Wasser-Wochenende, das Takelage-Wochende und das Handels-Wochenende. Welches willst du erleben? Sieh in den Veranstaltungskalender.

Vrijwilliger worden? Maak kennis en kom meehelpen bij Batavialand!

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk? Maak een afspraak en kom nader kennismaken; beleef het museum, de werf en de schepen in al haar facetten.