Batavialand

Entdecken Sie das Land des Wassers

Zakelijke evenementen
Op de Batavia

Laat je meeslepen naar de 17de eeuw

Ontdek Batavialand

De wereld van land en water

Een dagje uit

Maak je eigen souvenir

TicketinformatieMeer info

De IJsselkogge tentoonstelling

Vaar de Kogge naar veilige haven

De Flevowand

Leer over 7.000 jaar geschiedenis

Kommen Sie diesen Sommer zu unseren Themenwochenende?

Im Sommerprogramm gibt es bei uns vier verschiedene Themenwochenende: das Schiffs-Wochenende, das Wasser-Wochenende, das Takelage-Wochende und das Handels-Wochenende. Welches willst du erleben? Sieh in den Veranstaltungskalender.

9 December - GLAVIMANS SYMPOSION 2022

Het bestuur van de Glavimans Stichting en de directie van Batavialand nodigen u graag uit om deel te nemen aan het veertiende Glavimans-symposion, dag van de historische maritieme archeologie in Nederland. Het symposion wordt gehouden op vrijdag 9 december bij Batavialand in Lelystad. Het overkoepelend thema van de dag is ‘Zeegaande houten schepen’ en daarnaast komt aanverwant ander onderzoek aan de orde. De presentaties worden gepubliceerd in een congresbundel.

KERSTVAKANTIE ACTIVITEITEN

In de kerstvakantie is er is elke dag wel iets te ondernemen voor gezinnen met kinderen! Er zijn twee nieuwe speurtochten in het museum, voor jongere kinderen is er o.a. de knopenworkshop en het “kopje hakken”. Er kan ook geweven worden en touwgeslagen. De sfeer wordt écht feestelijk met op verschillende dagen warme chocolademelk, soep en een demonstratie hoe men vroeger vis rookte. Kortom plan snel je bezoek aan Batavialand in de Kerstvakantie!

Land van Michelle tijdelijk niet te bezoeken

De expositie "Het Land van Michelle" is vanaf 3 oktober tijdelijk niet te bezoeken.

Tentoonstelling Waterschip in reconstructie

Op de werf bouwt Batavialand aan een zogeheten Waterschip. Dit schip wordt zo precies mogelijk gereconstrueerd op basis van gegevens uit archeologische vondsten van een in 1978 opgegraven wrak (ZM22) uit de zestiende eeuw.  In de nieuwe tentoonstelling leer je meer over het wrak  en hoe archeologie en historische scheepsbouw samen de geschiedenis reconstrueren.

Bring die Batavia an Land

Die Batavia muss aus dem Wasser heraus und an Land gebracht werden. Erst dann sind wir in der Lage, große Reparaturarbeiten zu erledigen und die dringend nötige Restaurierung durchzuführen. Wenn wir das Schiff an Land bringen, können nicht nur heutige Generationen das Schiff entdecken und erleben, sondern die Geschichte unserer Seefahrt kann so auch für zukünftige Generationen bewahrt werden.