Batavialand

Entdecken Sie das Land des Wassers

Op de Batavia

Laat je meeslepen naar de 17de eeuw

Een dagje uit

Maak je eigen souvenir

TicketinformatieMeer info

De IJsselkogge tentoonstelling

Vaar de Kogge naar veilige haven

Zakelijke evenementen
Ontdek Batavialand

De wereld van land en water

De Flevowand

Leer over 7.000 jaar geschiedenis

Kommen Sie diesen Sommer zu unseren Themenwochenende?

Im Sommerprogramm gibt es bei uns vier verschiedene Themenwochenende: das Schiffs-Wochenende, das Wasser-Wochenende, das Takelage-Wochende und das Handels-Wochenende. Welches willst du erleben? Sieh in den Veranstaltungskalender.

GESCHIEDENIS FLEVOLAND MET NAALD EN DRAAD

Op zaterdag 18 februari zal de Commissaris van de Koning, Leen Verbeek, het boek Duizenden jaren in duizenden steken ontvangen uit handen van de voorzitter van de Stichting de Flevowand, Gert Jan van Tilburg. Er is deze dag de unieke kans om de makers van de Flevowand te ontmoeten, die het borduren demonstreren. Zij behoren tot de laatste dragers van dit immateriële erfgoed en willen het graag overdragen op een volgende generatie. U krijgt de kans deze dames te spreken en om zelf mee te doen.

Land van Michelle tijdelijk niet te bezoeken

De expositie "Het Land van Michelle" is vanaf 3 oktober tijdelijk niet te bezoeken.

Tentoonstelling Waterschip in reconstructie

Op de werf bouwt Batavialand aan een zogeheten Waterschip. Dit schip wordt zo precies mogelijk gereconstrueerd op basis van gegevens uit archeologische vondsten van een in 1978 opgegraven wrak (ZM22) uit de zestiende eeuw.  In de nieuwe tentoonstelling leer je meer over het wrak  en hoe archeologie en historische scheepsbouw samen de geschiedenis reconstrueren.

Bring die Batavia an Land

Die Batavia muss aus dem Wasser heraus und an Land gebracht werden. Erst dann sind wir in der Lage, große Reparaturarbeiten zu erledigen und die dringend nötige Restaurierung durchzuführen. Wenn wir das Schiff an Land bringen, können nicht nur heutige Generationen das Schiff entdecken und erleben, sondern die Geschichte unserer Seefahrt kann so auch für zukünftige Generationen bewahrt werden.