Batavialand

Entdecken Sie das Land des Wassers

Zakelijke evenementen
De Flevowand

Leer over 7.000 jaar geschiedenis

Op de Batavia

Laat je meeslepen naar de 17de eeuw

Ontdek Batavialand

De wereld van land en water

De IJsselkogge tentoonstelling

Vaar de Kogge naar veilige haven

Een dagje uit

Maak je eigen souvenir

TicketinformatieMeer info

Kommen Sie diesen Sommer zu unseren Themenwochenende?

Im Sommerprogramm gibt es bei uns vier verschiedene Themenwochenende: das Schiffs-Wochenende, das Wasser-Wochenende, das Takelage-Wochende und das Handels-Wochenende. Welches willst du erleben? Sieh in den Veranstaltungskalender.

Vrijwilligers wervingsdag, maak kennis en kom meehelpen bij Batavialand!

Op zaterdag 10 juni organiseert Batavialand een grote wervingsdag voor verschillende soorten vrijwilligers en museumdocenten. 
Kom nader kennismaken, geef je op en beleef het museum, de werf en de schepen in al haar facetten. Ook is dit het moment om mede vrijwilligers en collega’s te ontmoeten en tijdens de activiteiten te spreken over de diverse functies.

Vernieuwde tentoonstelling: het mysterie van het Oorijzerwrak

Op 16 juni opent bij Batavialand de vernieuwde tentoonstelling het mysterie van het Oorijzerwrak. Conservator Joran Smale, neemt de bezoeker mee bij het ontrafelen van de verhalen en de feiten rond een scheepsopgraving uit 1959. Een wrak met een rijke vondst van 19de-eeuwse voorwerpen, waaronder wel vier zilveren oorijzers.
De tentoonstelling wordt feestelijk geopend op de eerste dag van de Nationale Archeologiedagen (16,17 en 18 juni).

Tentoonstelling Waterschip in reconstructie

Op de werf bouwt Batavialand aan een zogeheten Waterschip. Dit schip wordt zo precies mogelijk gereconstrueerd op basis van gegevens uit archeologische vondsten van een in 1978 opgegraven wrak (ZM22) uit de zestiende eeuw.  In de nieuwe tentoonstelling leer je meer over het wrak  en hoe archeologie en historische scheepsbouw samen de geschiedenis reconstrueren.