Batavialand

Discover the land of water

Een dagje uit

Maak je eigen souvenir

TicketinformatieMeer info

Op de Batavia

Laat je meeslepen naar de 17de eeuw

De Flevowand

Leer over 7.000 jaar geschiedenis

De IJsselkogge tentoonstelling

Vaar de Kogge naar veilige haven

Ontdek Batavialand

De wereld van land en water

Zakelijke evenementen

Are you coming to our themeweekends this summer?

In the summer, you will discover 4 different weekends at Batavialand: the Weekend of Ships, the Weekend of Water, the Weekend of Ropes and the Weekend of Trade. Which weekend will you be visiting? Take a look in our calendar!

Vrijwilligers wervingsdag, maak kennis en kom meehelpen bij Batavialand!

Op zaterdag 10 juni organiseert Batavialand een grote wervingsdag voor verschillende soorten vrijwilligers en museumdocenten. 
Kom nader kennismaken, geef je op en beleef het museum, de werf en de schepen in al haar facetten. Ook is dit het moment om mede vrijwilligers en collega’s te ontmoeten en tijdens de activiteiten te spreken over de diverse functies.

Vernieuwde tentoonstelling: het mysterie van het Oorijzerwrak

Op 16 juni opent bij Batavialand de vernieuwde tentoonstelling het mysterie van het Oorijzerwrak. Conservator Joran Smale, neemt de bezoeker mee bij het ontrafelen van de verhalen en de feiten rond een scheepsopgraving uit 1959. Een wrak met een rijke vondst van 19de-eeuwse voorwerpen, waaronder wel vier zilveren oorijzers.
De tentoonstelling wordt feestelijk geopend op de eerste dag van de Nationale Archeologiedagen (16,17 en 18 juni).

Tentoonstelling Waterschip in reconstructie

Op de werf bouwt Batavialand aan een zogeheten Waterschip. Dit schip wordt zo precies mogelijk gereconstrueerd op basis van gegevens uit archeologische vondsten van een in 1978 opgegraven wrak (ZM22) uit de zestiende eeuw.  In de nieuwe tentoonstelling leer je meer over het wrak  en hoe archeologie en historische scheepsbouw samen de geschiedenis reconstrueren.