Batavialand

Discover the land of water

De IJsselkogge tentoonstelling

Vaar de Kogge naar veilige haven

De Flevowand

Leer over 7.000 jaar geschiedenis

Zakelijke evenementen
Op de Batavia

Laat je meeslepen naar de 17de eeuw

Een dagje uit

Maak je eigen souvenir

TicketinformatieMeer info

Ontdek Batavialand

De wereld van land en water

Nieuwe Tentoonstelling bij Batavialand: Mooi Goed!

Een tentoonstelling speciaal voor de cultuursnuivers, liefhebbers van scheepsarcheologie, maar vooral van mensen die van mooie dingen houden. Gewone spullen en gebruiksvoorwerpen op een unieke en spannende manier tot leven gebracht. Dat is Mooi Goed!

Onderhoud Watertheater vanaf maandag 26 februari

Vanaf maandag 26 februari zal het watertheater tijdelijk gesloten zijn wegens onderhoudswerkzaamheden. We nemen deze tijd om ervoor te zorgen dat onze faciliteiten op hun best zijn, zodat jullie er daarna weer optimaal van kunnen genieten! Geen zorgen – het museum blijft gewoon open. We houden jullie op de hoogte en laten het weten zodra het watertheater weer geopend is.

Het mysterie van het Oorijzerwrak

Ga op onderzoek uit in de vernieuwde tentoonstelling 'Het mysterie van het Oorijzerwrak'. Conservator Joran Smale, neemt de bezoeker mee bij het ontrafelen van de verhalen en de feiten rond een scheepsopgraving uit 1959. Een wrak met een rijke vondst van 19de-eeuwse voorwerpen, waaronder wel vier zilveren oorijzers.

Audiotour Batavialand

Did you know that you can also visit the famous ship Batavia and its shipyard with an audiotour? Click here to access the free audiotour of Batavialand.