Batavialand

Entdecken Sie das Land des Wassers

Ontdek Batavialand

De wereld van land en water

Op de Batavia

Laat je meeslepen naar de 17de eeuw

Zakelijke evenementen
De IJsselkogge tentoonstelling

Vaar de Kogge naar veilige haven

Een dagje uit

Maak je eigen souvenir

TicketinformatieMeer info

De Flevowand

Leer over 7.000 jaar geschiedenis

Proef de Voorjaarsvakantie bij Batavialand!

Deze voorjaarsvakantie staat bij Batavialand alles in het teken van het eten aan boord van historische schepen. Je kunt overal in Batavialand ontdekken hoe het culinaire leven aan boord er vroeger uit zag.

Nieuwe Tentoonstelling bij Batavialand: Mooi Goed!

Een tentoonstelling speciaal voor de cultuursnuivers, liefhebbers van scheepsarcheologie, maar vooral van mensen die van mooie dingen houden. Gewone spullen en gebruiksvoorwerpen op een unieke en spannende manier tot leven gebracht. Dat is Mooi Goed!

Onderhoud Watertheater vanaf maandag 26 februari

Vanaf maandag 26 februari zal het watertheater tijdelijk gesloten zijn wegens onderhoudswerkzaamheden. We nemen deze tijd om ervoor te zorgen dat onze faciliteiten op hun best zijn, zodat jullie er daarna weer optimaal van kunnen genieten! Geen zorgen – het museum blijft gewoon open. We houden jullie op de hoogte en laten het weten zodra het watertheater weer geopend is.

Het mysterie van het Oorijzerwrak

Ga op onderzoek uit in de vernieuwde tentoonstelling 'Het mysterie van het Oorijzerwrak'. Conservator Joran Smale, neemt de bezoeker mee bij het ontrafelen van de verhalen en de feiten rond een scheepsopgraving uit 1959. Een wrak met een rijke vondst van 19de-eeuwse voorwerpen, waaronder wel vier zilveren oorijzers.

Audiotour Batavialand

Wussten Sie, dass Sie das berühmte Schiff Batavia und die Werft auch mit einer Audiotour besichtigen können?
Klicken Sie hier, um die kostenlose Audiotour von Batavialand zu starten.