Batavialand

Entdecken Sie das Land des Wassers

Een dagje uit

Maak je eigen souvenir

TicketinformatieMeer info

Ontdek Batavialand

De wereld van land en water

De Flevowand

Leer over 7.000 jaar geschiedenis

De IJsselkogge tentoonstelling

Vaar de Kogge naar veilige haven

Zakelijke evenementen
Op de Batavia

Laat je meeslepen naar de 17de eeuw

Vernieuwde tentoonstelling: het mysterie van het Oorijzerwrak

Op 16 juni opent bij Batavialand de vernieuwde tentoonstelling het mysterie van het Oorijzerwrak. Conservator Joran Smale, neemt de bezoeker mee bij het ontrafelen van de verhalen en de feiten rond een scheepsopgraving uit 1959. Een wrak met een rijke vondst van 19de-eeuwse voorwerpen, waaronder wel vier zilveren oorijzers.

Kom ontdekken

Tijdens de ‘Maand van de Geschiedenis’ zijn er in Batavialand de hele maand oktober activiteiten voor jong en oud. Een aantal activiteiten zijn voor deze gelegenheid speciaal ontwikkeld en sluiten aan op het landelijke thema ‘Eureka’. Andere activiteiten sluiten aan bij andere thema’s zoals de Kinderboekenweek en het Weekend van de Wetenschap.

Kommen Sie diesen Sommer zu unseren Themenwochenende?

Im Sommerprogramm gibt es bei uns vier verschiedene Themenwochenende: das Schiffs-Wochenende, das Wasser-Wochenende, das Takelage-Wochende und das Handels-Wochenende. Welches willst du erleben? Sieh in den Veranstaltungskalender.

Vrijwilliger worden? Maak kennis en kom meehelpen bij Batavialand!

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk? Maak een afspraak en kom nader kennismaken; beleef het museum, de werf en de schepen in al haar facetten.