Een zomer vol verhalen in Batavialand

Van zaterdag 8 juli tot en met zondag 3 september 2023 is het zomervakantie in Nederland en dat betekent dat er extra veel te ontdekken is in Batavialand! In deze periode zijn wij ook alle maandagen geopend. Ook onze Taveerne is elke dag in de vakantie geopend voor een lekker kopje koffie of een lunch.

De Batavia
Onze oude dame krijgt een flinke facelift, deze zomer staat daarom de scheepsreconstructie van de Batavia centraal en haar onderhoud. Elke dag om 13:00 uur geven we op de steiger een korte uitleg over de werkzaamheden aan boord, waar onze grote ploeg met bouwers en schilders met veel passie en liefde voor detail het schip proberen te behouden. Sluit aan en ontdek hoe het er mee gaat. Natuurlijk kun je nog steeds gewoon aan boord!
Het verhaal van de Batavia staat niet stil, nog steeds zijn er nieuwe onderwerpen om te onderzoeken, van te leren en te ontdekken. Hoe werd er bijvoorbeeld geslapen aan boord? We zijn er nog niet helemaal uit. Op het overloopdek kom je er in een nieuwe kleine presentatie alles over te weten en mag je ook zelf uitproberen hoe het ligt in een houten kooi of in een hangmat.

Het mysterie van het Oorijzerwrak
Op 16 juni is onder grote belangstelling onze nieuwe expositie geopend. Het mysterie van het Oorijzerwrak vertelt het spannende verhaal van de cold-case rond een scheepsopgraving uit 1959.
Kruip in de huid van onze onderzoekers en ontrafel zelf de naam en het verhaal van het schip en haar bemanning. De tentoonstelling bevat vele aanwijzingen, verhalen en rijke vondsten van 19de-eeuwse voorwerpen, waaronder wel vier zilveren oorijzers.

Nog meer te doen en te ontdekken deze zomer!
Op verschillende dagen zijn er extra activiteiten zoals touwslaan, kopje hakken bij de beeldsnijderij en het knopen van een allemansend. Ook is er gedurende de vakantie een Specials programmering, met uitleg door een ervaren gids, over navigatie, kaartlezen en eten aan boord. Deze kondigen we aan op onze social media accounts en vind je op onze website.
Natuurlijk hebben we ook elke dag leuke extra dingen om te doen. Laat je rondleiden door onze gids met snor; Sjesjat de scheepskat gaat graag met je op ontdekkingstocht. Of kleur en maak je eigen button om mee naar huis te nemen en er zijn verschillende speurtochten beschikbaar.

Alle activiteiten zijn inbegrepen bij je toegangskaartje voor Batavialand, laat je informeren bij onze entreebalies.

Specials en extra programmering, naast de basisprogrammering (onder voorbehoud):

Wegens een tekort aan deelnemers kan de Bootbouwschool die gepland stond van 26 augustus tot en met 3 september helaas geen doorgang vinden.

Maandag 28 augustus: (leuke basis activiteiten zoals button maken, Sjesjat de scheepskat en speurtochten)
Dinsdag 29 augustus: uitleg over eten aan boord
Woensdag 30 augustus: knopen, Tuigerij open, Weverij open, kopje hakken in de Beeldsnijderij, ArcheoHotspot open
Donderdag 31 augustus: knopen
Vrijdag 1 september: ArcheoHotspot open
Zaterdag 2 september: Weverij open, kopje hakken in de Beeldsnijderij, 14.00 uur saluutschoten met kanon
Zondag 3 september: (leuke basis activiteiten zoals button maken, Sjesjat de scheepskat en speurtochten)

Maandag 4 september is de vakantieperiode voorbij en zijn wij weer gesloten op maandagen.