Batavialand
Een dagje uit

Maak je eigen souvenir

De Flevowand

Leer over 7.000 jaar geschiedenis

Op de Batavia

Laat je meeslepen naar de 17de eeuw

Zakelijke evenementen
Ontdek Batavialand

De wereld van land en water

De IJsselkogge tentoonstelling

Vaar de Kogge naar veilige haven

De Vloek van de Batavia

De piraten hebben het gezegd. Ze laten niemand levend van de Batavia afgaan. Want op het schip zijn ze op zoek naar de grote schat, het geheim dat de VOC al jarenlang verborgen houdt.

Durf jij het aan om aan boord te gaan?

Schoolreisje

Ga aan boord van het spectaculaire VOC-schip de Batavia, duik in de geschiedenis van Flevoland en bouw zelf een dijk in het Watertheater. Batavialand heeft voldoende buiten- én binnenactiviteiten voor elk weertype en is bijna het hele jaar geopend.

Nationale Archeologiedagen

Flevoland neemt in de archeologie een bijzondere plaats in. Als aangewonnen land uit zee is dit gebied vooral bekend als scheepskerkhof. Maar de bodem bevat ook talloze schatten uit een veel verder verleden, zoals uit de prehistorische Swifterbantcultuur .

Breng de Batavia aan Land

De Batavia moet het water uit. Pas dan zijn we in staat om groot onderhoud te plegen en de hoognodige restauratie uit te voeren. Door het schip aan land te brengen kunnen niet alleen de huidige generaties het schip ontdekken en beleven, maar blijft ons maritieme verleden ook voor toekomstige generaties behouden.