Vrijwilligers

Vrijwilliger Onderhoud Batavia

Batavialand vertelt het verhaal over de Nederlanders; in hun strijd tegen water, met hun verre reizen en ontdekkingen, de inpolderingen en dijken, hun handelsgeest en technisch vernuft. Batavialand bestaat uit een buiten locatie; de werf met aan de steiger de reconstructie van VOC-schip de Batavia. En een binnen locatie; het museum met haar tentoonstellingen en presentaties. Batavialand is een leuke, leerzame en vooral interactieve dag uit voor het hele gezin.

Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een:

Vrijwilliger Onderhoud Batavia

Vrijwilliger aan het woord: “Wij zijn op zoek naar doeners met hart voor ambacht en cultuur. Ik vind het prachtig om samen te werken aan het behouden van de reconstructie van de Batavia, een 17de -eeuws VOC schip met een beruchte geschiedenis.”

Afdeling en rol

De afdeling Kennis & Collecties zoekt vrijwilligers die goed met hun handen kunnen werken en het ontzettend leuk om in onze unieke werkomgeving aan de slag te gaan. De werkzaamheden vinden buiten en binnen plaats. De Batavia heeft regelmatig onderhoud nodig: van kleine reparaties tot groot onderhoud. Je houdt je bezig met schilderwerkzaamheden en houtbewerking. We gebruiken elektrisch gereedschap en handgereedschap zoals beitels etc.

Wat verwachten we van jou?

  • Kennis en ervaring met werkzaamheden op het gebied van houtbewerking en/of schilderwerk. Heb je hier geen ervaring mee, maar ben je handig ook dan kun je reageren;
  • Je bent minimaal 1 dag(deel) per week aanwezig;
  • Je bent bereid ook af en toe in het weekend te werken;
  • Je het een goede fysieke conditie en kan goed in een team werken.

Wij bieden

Een boeiende en fantastische plek op een unieke locatie met heel veel enthousiaste collega’s die hun passie graag willen overbrengen op anderen. Onze vrijwilligers ontvangen een lunch, parkeerkaart, gratis toegang met familie tot Batavialand en korting op winkelproducten.

Informatie en interesse

Heb je inhoudelijke vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op onze vrijwilligerscoördinator. Je curriculum vitae met motivatie stuur je naar: vrijwilligers@batavialand.nl of per post naar de afdeling Vrijwilligerszaken, Postbus 119, 8200 AC Lelystad.