Dagje uit met gezin

Ga op gezinsuitje naar Batavialand!

Gezellig in het weekend, in de vakantie of op een vrije dag een dagje uit met het gezin. In het interactieve museum Batavialand in Lelystad is genoeg te doen voor ieder lid van de familie. Maak met elkaar een reis door de Nederlandse overzeese geschiedenis en leer over 7.000 jaar leven op de grens van land en water. De jongste gezinsleden hoeven zich met de uitdagende opdrachten en speelse activiteiten zeker niet te vervelen in het museum en op de werf.

Koop tickets Plan je dagje uit

Eropuit met het gezin

Een dagje weg met het hele gezin, hoe leuk is dat? Dat gaan jullie ervaren in Batavialand. Batavialand bestaat uit twee gedeeltes: het museum en de werf. De twee delen bevinden zich op loopafstand van elkaar en met een ticket voor Batavialand mag je beide bezoeken. Dubbel plezier dus, want zowel in het museum als op de werf kijken jullie je ogen uit én steken jullie de handen uit de mouwen!

Een museum voor het hele gezin

In het museum ga je met het hele gezin op ontdekkingstocht door de Nederlandse geschiedenis. Een saaie geschiedenisles? Zeker niet! Jullie duiken met elkaar de geschiedenis in: bestuur schepen, ontdek bijzondere scheepswrakken en leer hoe de eerste bewoners van Flevoland leefden.

Interactieve ontdekkingsreis

Meteen bij binnenkomst kan de ontdekkingsreis door de eeuwen heen beginnen. In het museum voel je hoe het is om een zeil te hijsen, een schip te laden en een spant in elkaar te zetten. Ook ga je als echte archeoloog op zoek naar vondsten uit de geschiedenis. Kunnen jullie met het gezin als snelste alle opdrachten uitvoeren en geheimen ontdekken? Ga de uitdaging aan!

Leerzame tentoonstellingen

Een bezoek aan Batavialand betekent naast een gezellig gezinsuitje vol plezier ook veel leren. In het museum vind je diverse tentoonstellingen, zoals de IJsselkogge, Vergane schepen, OER! en Het Watertheater. In deze tentoonstellingen leren jullie over hoe de mensen vroeger leefden en de problemen waarmee ze te maken kregen. Probeer bijvoorbeeld maar eens een schip te besturen terwijl er een stevige wind waait en het hoost van de regen. En hoe houd je een route bevaarbaar als het water in de rivier steeds ondieper wordt?

Flevowand

Een van de pronkstukken in het museum van Batavialand is De Flevowand. Op een zestig meter lang kleed zijn historische scènes met de hand geborduurd. Veertien jaar lang hebben zo’n 25 vrouwelijke inwoners van Biddinghuizen gewerkt aan het unieke handwerk dat de geschiedenis van de Zuiderzee weerspiegelt.

Voor de kinderen zijn er verschillende opdrachten bij de Flevowand, zoals het zelf zetten van nieuwe borduursteken op de wand. Een bijzondere manier om in de geschiedenis van de Nederlandse wateren te duiken.

Gezinsuitje: ontdek de werf

Op de werf wordt de geschiedenis pas écht werkelijkheid. Jullie lopen rond op De Batavia: een reconstructie van een echt VOC-schip. De gidsen vertellen daar over de spannende reis naar West-Australië. Kinderen beleven in de authentieke werkplaats op de werf een unieke ervaring met het ijzer smeden en touw slaan.

Gaan jullie ook even langs bij het bijzondere waterschip, dat volop in de bouwfase zit? Dit meest kenmerkende vissersschip uit de zestiende en zeventiende eeuw wordt zo precies mogelijk gereconstrueerd.

Leerzame rondleidingen

In het museum en op de werf worden daarnaast interessante rondleidingen gegeven. Bij de rondleiding over het VOC-schip de Batavia leren jullie over het harde leven en werk aan boord van het schip. In het museum geven we op aanvraag rondleidingen over het Zuiderzeeproject, de inpoldering en de Swifterbantcultuur.

Uitdagende speurtochten

Batavialand is geheel ingericht op gezinsuitjes en daar horen ook spannende speurtochten bij! Deze extra activiteit bieden we alleen tijdens de schoolvakanties aan. Ga met de Blacklightspeurtocht op de Batavia op zoek naar onzichtbare aanwijzingen of de verstopte ratten, of leer met de Schatkistenspeurtocht alles over de werf.

Kosten gezinsuitje

Speciaal voor gezinnen heeft Batavialand een gezinskaart. Met de gezinskaart kun je voor € 41,- met twee volwassenen en twee kinderen tot 12 jaar het museum en de werf bezoeken. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen. Het is mogelijk om de gezinskaart met een individueel ticket te combineren. Tickets zijn online en aan de deur te koop.

Individuele Tickets Tarief p.p.
Volwassenen € 16,-
Kind 4 - 12 jaar* € 8,50
Kind 0 - 3 jaar Gratis
Gezinskaart** € 41,-
Studenten € 11,-
Museumkaarthouders Gratis

* De gezinskaart bestaat uit twee volwassenen en twee kinderen

Combinatietickets* Tarief p.p.
Batavialand – Aviodrome volwassenen € 23,25
Batavialand – Aviodrome kind 4 - 12 jaar € 16,95
Batavialand – Orchideeënhoeve volwassenen € 22,75
Batavialand – Orchideeënhoeve kind 4 - 12 jaar € 12,50

*Combinatietickets zijn enkel te verkrijgen aan de kassa van Batavialand

Een compleet gezinsuitje

Combineer het gezinsuitje in Batavialand met een heerlijke lunch of diner in ons restaurant. In restaurant de Taveerne kunnen jullie terecht voor koffie met gebak, een snelle lunch of uitgebreid diner. Voor de kinderen hebben we ook genoeg lekkers om te happen.

Openingstijden Batavialand

Openingstijden
Maandag* Gesloten
Dinsdag 11.00 – 17.00 uur
Woensdag 11.00 – 17.00 uur
Donderdag 11.00 – 17.00 uur
Vrijdag 11.00 – 17.00 uur
Zaterdag 11.00 – 17.00 uur
Zondag 11.00 – 17.00 uur

*maandagen tijdens schoolvakanties geopend

Wanneer komen jullie langs?

Weten jullie al wanneer jullie gezinsuitje plaatsvindt? Plan het bezoek aan Batavialand dan alvast. Bekijk ook onze agenda om te zien welke activiteiten er zijn op jullie dagje uit in Flevoland. Voor meer informatie over Batavialand kun je ons bereiken via 0320 22 59 00.

Koop tickets Agenda

Bereikbaarheid van Batavialand

Batavialand ligt aan het water, nabij de Bataviahaven in Lelystad. Het museum is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid op loopafstand van Batavialand.

Met het openbaar vervoer

Vanaf NS-station Lelystad is er met stadsbus 3 een rechtstreekse verbinding naar Batavialand. De rit van het station naar het museum duurt tien minuten.

Met de auto

  • Neem op de A6 afslag 11 richting Lelystad-Noord
  • Volg de Houtribweg/N302 naar Batavia Stad
  • Ga rechtdoor op
    • Drie rotondes, komende uit de richting van Almere
    • Twee rotondes, komende uit de richting van Emmeloord
  • Sorteer na 2,5 kilometer links voor op de splitsing
  • Neem op de rotonde de derde afslag naar Lelystad/Batavia Haven
  • Neem op de volgende rotonde de eerste afslag naar Batavia Haven

Jullie kunnen ervoor kiezen om op P1 van het naastgelegen Bataviastad te parkeren. Hier zijn de parkeerkosten € 3,- per dag.

De invalidenparkeerplaatsen bevinden zich tegenover de ingang van de werf, op de Oostvaardersdijk.

Parkeren kan ook in de VOC-garage en kost € 1,20 per uur, met een maximum van € 10,- per dag. Jullie kunnen er ook voor kiezen om op P1 van het naastgelegen Bataviastad te parkeren. Hier zijn de parkeerkosten € 3,- per dag. De invalidenparkeerplaatsen bevinden zich tegenover de ingang van de werf, op de Oostvaardersdijk.

Meer informatie

Voor meer informatie over een gezinsuitje naar Batavialand of specifieke vragen over het dagje weg, kun je contact met ons opnemen via 0320 22 59 00 of info@batavialand.nl.