Vrijwilligers

Vrijwilliger Smeden

Midden in Nederland, aan de kust van Lelystad, ligt Batavialand. Deze kuststrook, van Nationaal Park Nieuw Land tot aan de Markerwadden, is volop in ontwikkeling. Op deze plek vertelt Batavialand het unieke Nederlandse verhaal van het leven op de grens van land en water.

Batavialand bestaat uit een buiten locatie; de werf met aan de steiger de reconstructie van VOC-schip de Batavia. En een binnen locatie; het museum met haar tentoonstellingen en presentaties. Batavialand is een leuke, leerzame en vooral interactieve dag uit voor het hele gezin.

Ter uitbreiding van ons team is Batavialand op zoek naar vrijwilligers in de werfsmederij, die ook bij tourbeurt in de weekenden en vakanties aanwezig willen zijn:

Vrijwilliger Smeden

Vrijwilliger aan het woord: “Ik vind het geweldig om van een stuk ijzer een mooi product te maken, nagels te smeden voor het te bouwen waterschip en met de bezoekers een spijker te smeden.”

De werfsmederij van Batavialand wordt gerund door een team van enthousiaste vrijwilligers, onder leiding van een Leermeester-smid, Wout Hammer. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het produceren van artikelen voor de werfwinkel, en het smeden met publiek. De vrijwilliger heeft een passie voor metaal en het ambacht smeden, en deelt die passie graag met anderen.

Heb je interesse om ons smederijteam te komen versterken, meld je dan nu aan!

Afdeling en rol

De afdeling Ambachten zoekt vrijwilligers die houden van het ambacht smeden. Onder begeleiding van een leermeester ga je dit bij Batavialand uitvoeren, of afhankelijk van je kennisniveau verder ontwikkelen.

In een vuur smeed je het ijzer tot een prachtig product. Hiermee werk je mee aan de bouw van het waterschip en maak je producten die we verkopen in onze winkel. Je laat de bezoekers beleven wat het ambacht smeden inhoud en geef je antwoorden op de gestelde vragen. Door jouw enthousiasme en uitleg geef je de bezoekers de ultieme beleving van Batavialand mee.

Batavialand biedt een uitdagende functie in een prettig internationaal team, met een vakkundige begeleiding. De vrijwilliger krijgt een bijzondere verdieping in de kennis en vaardigheid van het smidsvak, met daarbij de waardering van het publiek.

Wat verwachten we van jou?

  • Bezoekers zo veel mogelijk interactief betrekken bij het smeden (samen spijker of hartje smeden);
  • Werken aan werkstukken ter demonstratie aan de bezoekers;
  • Veiligheid waarborgen;
  • Het verstrekken van informatie op enthousiaste wijze aan bezoekers.
  • Jouw aanwezigheid volgens inzet in een rooster, waarbij ook wel eens een weekenddag, special evenement of vakantieprogramma inzet vraagt. Uiteraard doen we dit in overleg.
  • Interesse ook in de volle breedte van de activiteiten van Batavialand en je betrokkenheid bij onze interne bijeenkomsten.

Wij bieden

Een boeiende en fantastische plek op een unieke locatie met heel veel enthousiaste collega’s die hun passie graag willen overbrengen op anderen. Onze vrijwilligers ontvangen daarnaast een lunch, parkeerkaart, een crewpas met korting bij onze partners, een teamuitje, jaarfeest en natuurlijk gratis toegang met familie tot Batavialand en korting op winkelproducten. Ook is er een breed intern programma met informatie, trainingen en begeleiding beschikbaar.

Informatie en interesse

Heb je inhoudelijke vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Miki Weststrate, vrijwilligerscoördinator, via vrijwilligers@batavialand.nl dan komen we graag in gesprek met jou.