Meivakantie

Durf te ontdekken en stap tijdens de meivakantie in de wereld van Batavialand!

Ontdek tijdens het meivakantie programma van Batavialand de boeiende geschiedenis van waterschepen. Wat waren dit voor schepen, en hoe kregen ze de titel "werkpaarden van de Zuiderzee"? Krijg het antwoord op deze en veel meer vragen tijdens de speciale korte thema rondleidingen, die leuk zijn voor jong en oud.

Waterschip in reconstructie

In Batavialand zijn er niet alleen een aantal imposante wrakken zoals “de Ventjager” te zien, ook wordt er op de werf gebouwd aan een reconstructie van een waterschip. Op 2, 3 en 4 mei zijn de bouwers aanwezig om meer te vertellen over hun werk aan dit schip. Kom je op een andere dag? Geen probleem, in de tijdelijke expositie nemen we je mee in het proces van bodemvondst tot reconstructie.

Activiteiten voor alle leeftijden
Naast de rondleidingen en expositie is er elke dag wel wat anders te beleven. Voor de allerkleinsten zijn er het watertheater en de sprekende scheepskatten. Jongere kinderen kunnen stoere zeemansknopen leren leggen en zelf een beeldje haken op de authentieke scheepswerf. Weef eens een doek aan een ouderwets weefgetouw, of maak samen een touw met de eeuwenoude methode van het touw slaan. Voor wie in een speelse bui is, lonken de Oud-Hollandse spelen en het interactieve spel “Water de baas” of ontdek het hele museum aan de hand van onze speurtocht.

Geschiedenis
Wil je je liever verdiepen in de geschiedenis? Dat kan ook, kijk je ogen uit bij de Flevowand, duik terug in het verleden met de tentoonstelling “vergane schepen” of een van de andere exposities in het museum. Even bijkomen van alle indrukken? Schuif aan bij het gezellige kampvuur en wie weet ontmoet je er wel een gast uit de 17e eeuw!

Activiteiten per dag:

Elke dag: Oud-Hollandse spelen, touwslaan, rondleiding met Sjesjat de scheepskat, doe het spel Water de baas, zandtafel met vondsten, speurtocht oorijzerwrak 9+ en een speurtocht langs alle drie de locaties met een leuke beloning! Vraag bij aankomst aan de kassa hoe laat de onderstaande activiteiten zijn, of kijk op het bord in de Entree, zodat je niets hoeft te missen!

Zaterdag 6-mei

  • Themarondleiding Waterschip om 13, 14 en 15 uur op de werf bij het Waterschip en om 13.30, 14.30 en 15.30 in de expositie in het museum. Geschikt voor alle leeftijden, duurt 10 minuten.
  • Knopen in de Entree van de werf
  • Demonstratie weven in de Weverij

Zondag 7-mei (let op, we openen om 11 uur!)

  • Themarondleiding Waterschip om 13, 14 en 15 uur op de werf bij het Waterschip en om 13.30, 14.30 en 15.30 in de expositie in het museum. Geschikt voor alle leeftijden, duurt 10 minuten.
  • Zeilzolder open