Vrijwilligers2

Op zaterdag 10 juni organiseert Batavialand een grote wervingsdag voor verschillende soorten vrijwilligers en museumdocenten, maak kennis en kom meehelpen bij Batavialand!

 Schrijf je hier vrijblijvend in!

Midden in Nederland, aan de kust van Lelystad, ligt Erfgoedpark Batavialand. Deze kuststrook, van Nationaal Park Nieuw Land tot aan de Markerwadden, is volop in ontwikkeling. Op deze bijzondere plek vertelt Batavialand het unieke Nederlandse verhaal van het leven op de grens van land en water.

Batavialand bestaat uit een buiten locatie; de werf met aan de steiger de reconstructie van VOC-schip de Batavia. En een binnen locatie; het museum met haar tentoonstellingen en presentaties. Batavialand is een leuke, leerzame en vooral interactieve dag uit voor het hele gezin.

Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar vrijwilligers. Van gastvrouwen/heren en gidsen tot vrijwilligers bij onze ambachten zoals smeden, we hebben uiteenlopende vacatures en functies. Sluiten deze niet helemaal aan? Ook een klus op maat is mogelijk (ook als je een hulpvraag hebt!). We komen graag met je in gesprek.

Proef de sfeer en maak kennis
Op zaterdag 10 juni kun je nader kennismaken met Batavialand, geef je op en beleef het museum, de werf en de schepen in al haar facetten. Ook is dit het moment om mede vrijwilligers en collega’s te ontmoeten en tijdens de diverse activiteiten te spreken over de diverse functies.

Vrijwilliger aan het woord: “Elke dag vertellen we aan bezoekers over het leven aan boord van de Batavia in 1628, hoe de ambachten bijdragen aan de bouw en onderhoud van de Batavia en andere historische schepen." “We nemen de bezoekers mee op reis door de 7000 jaar oude geschiedenis van Flevoland: van oud land naar water en uiteindelijk hebben we er nieuw land van gemaakt”. “De gidsen brengen de geschiedenis tot leven aan leerlingen, gezinnen en dragen bij aan een leuk en leerzaam dagje uit.''

Wat bieden wij?
Naast de inspirerende omgeving en functie biedt Batavialand haar vrijwilligers een dagelijkse lunch, ruimte voor opleiding en begeleiding, parkeerkaart, een crewpas met korting bij onze partners, een teamuitje, jaarfeest, korting op winkelproducten en natuurlijk gratis toegang met familie tot Batavialand!

Schrijf je in
Twijfel niet en schrijf je snel (vrijblijvend) in voor de kennismaking op 10 juni, de details van het programma volgen snel. We kunnen in ieder geval al verklappen dat we een leuke goodiebag voor je klaar hebben staan. We werken op de dag met een speciale strippenkaart, zodat je je kunt informeren over alle onderdelen in huis en de ins en outs van vrijwilligerswerk in Batavialand. Neem daarom wel 2 uur de tijd voor je bezoek op deze dag!

Bekijk alle vacatures op: https://www.batavialand.nl/vacatures maar er komen er nog meer bij de komende tijd, want we zijn aan het inventariseren. Daarom praten we graag met iedereen om een plek op maat te organiseren!
We zoeken mensen voor beheer van de replica collectie, beheer familie activiteiten, technische dienst, borduurgroep, kledingnaaigroep, levende geschiedenis en museum theater, de verschillende ambachten, verschillende soorten gidsen, kanonniers, etc.

Inschrijven voor de vrijwilligers wervingsdag: klik op deze link om je op te geven, dit gaat via een Google Forms.

Behoefte aan contact vooraf? Je kunt een bericht sturen naar vrijwilligers@batavialand.nl