Een zomer vol verhalen in Museum Batavialand

Deze zomervakantie is er van alles te beleven bij Museum Batavialand! Kom en ontdek de spannende activiteiten en boeiende verhalen rondom historische schepen en ambachten. Bijna elke dag is er wel iets anders te beleven!

Dagelijkse 10-minuten verhalen Elke dag om 12:00 en 14:00 uur worden er 10-minuten verhalen verteld bij een van de schepen van het museum, de Batavia, het Waterschip, de Ventjager, de Kogge en het model van de Zeven Provinciën. Onze gidsen nemen je mee in de rijke geschiedenis van deze schepen. Het verhaal en de locatie kunnen dagelijks verschillen, dus laat je verrassen!

Nieuwe tentoonstelling: "Oud Land – Prehistorie van Flevoland" neemt bezoekers mee op een fascinerende reis door de prehistorie van Flevoland, van het Paleolithicum tot aan de IJzertijd. Ontdek de overgang van jager-verzamelaar naar boer en hoe door de eeuwen heen Flevoland van een drasland met moerassen transformeerde naar de Zuiderzee.

Nieuwe Speurtocht Vanaf de start van de zomervakantie is er een gloednieuwe speurtocht beschikbaar. Deze speurtocht is in het Nederlands, Engels en Duits, en biedt leuke doe-, kijk- en andere opdrachten door het museum, de werf en de Batavia. Een geweldige activiteit voor het hele gezin!

Speciale activiteiten Doe mee aan activiteiten zoals Eten aan Boord, Zeildemonstraties en Ambachtelijke Workshops. De activiteiten variëren per dag, dus er is altijd iets nieuws te beleven. Bij de ingang van het museum zie je welke activiteiten er die dag zijn.

Onderhoud aan de Batavia Deze zomer kun je het onderhoud aan de Batavia van dichtbij bekijken. Ontdek hoe het houtsnijwerk teruggeplaatst wordt en leer meer over dit indrukwekkende schip. Het schip blijft volledig open voor bezoekers! Op 20 juli om 13:15 is er een speciaal moment waarbij het windgaas doek van het schip wordt verwijderd. Dit gaat gepaard met het hijsen van de vlag en saluutschoten.

Bezoek ons deze zomervakantie en duik in de wereld van schepen en ambachten bij Museum Batavialand.

Dagelijkse Activiteiten:

 • 10-minuten verhalen om 12:00 en 14:00 uur bij diverse schepen.
 • Nieuwe Speurtocht door het museum, de werf en de Batavia
 • Bouw een schip van Lego in het museum.
 • Oud-Hollandse Spelen voor jong en oud.

Wisselende activiteiten:

Onderstaande activiteiten variëren per dag. Bij binnenkomst in ons museum zie je de activiteiten voor die dag.

 • Spijker smeden
 • Kopje hakken
 • Touwslaan
 • Waterkanon
 • Knopen
 • Eten aan Boord
 • Workshop weven
 • Archeohotspot
 • Kanonschieten