Naar een Scheepsopgraving met Museum Batavialand

Ontdek het verleden met Museum Batavialand!

 

Museum Batavialand biedt een unieke gelegenheid om deel te nemen aan een speciaal arrangement. Ga mee op pad met onze experts en bezoek op 26 juli de Veldschool Scheepsarcheologie Flevoland en de opgraving van het waterschip ZO31 in Zeewolde.

Programma 26 juli:

Starttijd om 11:00 en 13:00 uur

11:00 of 13:00 uur: Inloop bij de Taveerne van Museum Batavialand, Oostvaardersdijk 01-09 Lelystad, voor koffie/thee en wat lekkers.

Start van het programma met uitleg over de reconstructie van het waterschip ZM22, onderzoek en experimentele archeologie.

Vervolgens vertrekken we met een bustour met live uitleg langs scheepswrakken in het Flevolandse landschap, onderweg naar Zeewolde.

Daarna volgt de ontvangst en rondleiding bij de opgraving van het vroeg 16e-eeuwse waterschip ZO31 in Zeewolde door de Veldschool Scheepsarcheologie Flevoland.

Terugkeer in Lelystad.

De totale excursie duurt ongeveer 4,5 uur. Er zit geen lunch bij inbegrepen.

Kosten en Aanmelden:

  • Kosten: 55 euro per persoon. Voor houders van een geldige Museumkaart of Vrienden van Batavialandpas bedraagt het arrangement 39 euro.
  • Geschikt voor: Iedereen vanaf 12 jaar.
  • Inclusief: Koffie/thee met lekkers en een versnapering onderweg.

Reserveer nu uw plek! Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij. Aanmelden en betaling via info@batavialand.nl.