ArcheoHotspot

ARCHEOHotspot

Elke woensdagmiddag (13.00 uur - 16.00 uur) en vrijdag (11.00 uur - 12.00 uur en 13.00 - 16.00 uur) is de ArcheoHotspot geopend.

De ArcheoHotspot in Batavialand is de plek waar je kennis kunt maken met het verleden van Flevoland. Je kunt hier meekijken bij het werk van archeologen en leden van de AWN, vrijwilligers in de archeologie. Zij werken hier aan diverse projecten, bijvoorbeeld het uitzoeken van residu van een opgraving, het determineren van merken van pijpenkopjes uit een scheepswrak, of het sorteren van aardewerk. Vrijwilligers van de AWN werken ook mee in de ArcheoHotspot om publiek te informeren over onderzoeken in Flevoland en om bezoekers aan te moedigen mee te doen en te begeleiden.

Voor kinderen is er een tafel waar uitgelegd wordt hoe archeologen omgaan met aardewerkvondsten en waar ze samen met hun ouder/begeleider aan de slag kunnen.

De ArcheoHotspot is elke woensdagmiddag en vrijdag geopend, iedereen kan gratis en zonder afspraak binnenlopen bij de ArcheoHotspot. Tijdens schoolvakanties is de ArcheoHotspot op vrijdag van 12.30 – 13.00 uur even gesloten zodat onze vrijwilligers kunnen lunchen.

Archeologie voor iedereen

Door het geven van rondleidingen en het openen van een ArcheoHotspot wil Batavialand voor iedereen, jong en oud, archeologie toegankelijk maken. Tenslotte ligt veel van onze verre geschiedenis verrassend dichtbij. In de bodem liggen sporen die mensen ver voor ons hebben achtergelaten. Batavialand vertelt dankzij deze sporen over het leven van onze voorouders.

ARCHEOLOGisch spreekuur

Iedere eerste vrijdagmiddag van de maand, van 13.00 uur - 16.00 uur is er een Archeologisch Spreekuur in de ArcheoHotspot van Batavialand. Tijdens deze middag kunt u langskomen met vondsten uit Flevoland, archeologen kijken ernaar en vertellen wat het is.